246
Η στιγμή που καταρρέει κτίριο στη Μαλάτια από τον σεισμό της Δευτέρας | Twitter

Τουρκία: Κτίρια κατέρρευσαν μετά από σεισμό 5,6 Ρίχτερ – ένας νεκρός

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2023, 13:49
Η στιγμή που καταρρέει κτίριο στη Μαλάτια από τον σεισμό της Δευτέρας
|Twitter

Τουρκία: Κτίρια κατέρρευσαν μετά από σεισμό 5,6 Ρίχτερ – ένας νεκρός

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2023, 13:49

Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο των κατοίκων στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας.

Νέος σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ έπληξε την Δευτέρα την τουρκική επαρχία της Μαλάτια, προκαλώντας τουλάχιστον έναν θάνατο, πολλούς τραυματισμούς και κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες έχουν τραυματισθεί μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την τουρκική επαρχία της Μαλάτια προκαλώντας την κατάρρευση κτιρίων, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (Afad).

«Ενας συμπολίτης μας δυστυχώς έχασε την ζωή του, 69 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουνούς Σεζέρ.

Περίπου 30 κτίρια κατέρρευσαν από την σημερινή μετασεισμική δόνηση.

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ένας πατέρας και η κόρη του που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν προσωπικά αντικείμενα στο σπίτι τους είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια του ενός από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

«Κτίρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (Afad).

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ότι κτίρια έχουν καταρρεύσει και ότι διεξάγονται έρευνες για θύματα.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 το μεσημέρι.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσαν 44.374 μόνο στην Τουρκία, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό.

Οι σεισμοί, μεγέθους 7,8 και 7,5 Ρίχτερ, κατέστρεψαν 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες, ενώ έπληξαν και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...