372
Διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτίριο στο Καχραμάνμαρας | REUTERS/Suhaib Salem

Τουρκία: Διέσωσαν άλλους τέσσερις ανθρώπους, οκτώ ολόκληρες μέρες μετά τον φονικό σεισμό!

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 09:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/02/2023, 14:50
Διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτίριο στο Καχραμάνμαρας
|REUTERS/Suhaib Salem

Τουρκία: Διέσωσαν άλλους τέσσερις ανθρώπους, οκτώ ολόκληρες μέρες μετά τον φονικό σεισμό!

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 09:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/02/2023, 14:50

Οκτώ ημέρες μετά τους δύο φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, οι διασώστες ανέσυραν ζωντανά άλλα τέσσερα άτομα την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος Μουχαμέντ Καφέρ διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στη νότια Τουρκία και είναι ο τρίτος άνθρωπος που διασώζεται σήμερα το πρωί, περίπου 198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας, μετέδωσε το CNN Türk.

Αργότερα, ανακοινώθηκε η διάσωση μίας γυναίκας στην επαρχία Χατάι, η οποία βρισκόταν παγιδευμένη στα χαλάσματα επί 203 ώρες!

Στην επαρχία Αντιγιαμάν δίκτυα ενημέρωσης έδειξαν διασώστες να μεταφέρουν με φορείο τον Καφέρ, με μάσκα οξυγόνου και έναν διασώστη να κρατάει τον ορό που του είχαν βάλει.

Στις εικόνες, ο Καφέρ φαινόταν να κουνά τα δάχτυλά του καθώς μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.

Λίγο νωρίτερα οι διασώστες είχαν ανασύρει ζωντανούς δύο αδελφούς από τα ερείπια πολυκατοικίας στην γειτονική επαρχία Καχραμάνμαρας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι πρόκειται για τον 17χρονο Μουχαμέντ Ενές Γενινάρ και τον αδελφό του, τον 21χρονο Μπακί Γενινάρ, ο οποίος διασώθηκε ακριβώς έπειτα από αυτόν.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.

Στιγμιότυπο από τη διάσωση των δύο ατόμων την Τρίτη που μετέδωσε το τουρκικό CNN

Στα πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο, μέλη σωστικών συνεργείων εικονίζονται να μεταφέρουν τους διασωθέντες με φορεία σε ασθενοφόρα.

Συρία: Οδεύει προς το τέλος της η αναζήτηση επιζώντων

Στο μεταξύ, στη Συρία, οι επιχειρήσεις έρευνας για την ανέρευση περισσότερων επιζώντων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων κοντεύουν να τελειώσουν στο βορειοδυτικό τμήμα που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσαν σήμερα τα Λευκά Κράνη.

Η επιχείρηση έρευνας «κοντεύει να φτάσει στο τέλος της. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν άλλοι (επιζώντες), αλλά προσπαθούμε να κάνουμε τους τελευταίους ελέγχους μας σε όλα τα μέρη», δήλωσε ο Ράιντ αλ Σάλεχ, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης των Λευκών Κρανών που διεξήγαγε τις μεγάλες επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσα περιοχή.

Η οργάνωση, η οποία έχει διασώστες σε όλη την περιοχή όπου ολόκληρες γειτονιές και χωριά ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό, σημείωσε ότι τα μέλη της συλλέγουν επίσης τα ονόματα αγνοουμένων στον θύλακα, όπου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που είχε δώσει η ίδια στη δημοσιότητα, οι νεκροί ανέρχονται σε 2.274, ενώ οι τραυματίες σε χιλιάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...