282
Οι παίκτες της Αγγλίας σκεπτικοί. Αραγε «διάλεξαν» αντίπαλο, χάνοντας από το Βέλγιο; | REUTERS/Marko Djurica

Το Βέλγιο τη νίκη, η Αγγλία στο «εύκολο» ταμπλό των «16»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 22:57
Οι παίκτες της Αγγλίας σκεπτικοί. Αραγε «διάλεξαν» αντίπαλο, χάνοντας από το Βέλγιο;
|REUTERS/Marko Djurica

Το Βέλγιο τη νίκη, η Αγγλία στο «εύκολο» ταμπλό των «16»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 22:57

Με ένα υπέροχο γκολ του Γιανουζάι στο 51΄το Βέλγιο νίκησε 1-0 την Αγγλία στο ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου, στο Καλίνινγκραντ και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ. Ηταν ένα περίεργο ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη προκριθεί και με τον πειρασμό να «διαλέξουν» αντίπαλο στην επόμενη φάση (και να προκαθορίσουν την πορεία τους στη διοργάνωση) μεγάλος.

Ετσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την Ιαπωνία (2 Ιουλίου, 21:00) στο Ροστόφ, ενώ οι Αγγλοι θα παίξουν με την Κολομβία μία ημέρα αργότερα (3/7, 21:00), στη Μόσχα. Με την ήττα της πάντως, η Αγγλία «πήγε» στο βατό «ταμπλό» της 16αδας αποφεύγοντας ομάδες όπως η Γαλλία, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Πορτογαλία. Το αν θα της βγει θα φανεί στη συνέχεια -αρχής γενομένης από το ματς με τους Κολομβιανούς την προσεχή Τρίτη.

Παναμάς-Τυνησία 1-2  

Στο άλλο ματς του ομίλου, με ανατροπή και νίκη γοήτρου αποχαιρέτησε η Τυνησία το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ επικράτησε με 2-1 του Παναμά, παρά το γεγονός ότι στο 33΄ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Μεριά.

Στην επανάληψη η Τυνησία ανέβασε ταχύτητα, πίεσε και με τους Μπεν Γιουσέφ (51΄) και Καζρί (66΄) να βρίσκουν δίχτυα ολοκλήρωσε την ανατροπή και πανηγύρισε τη μοναδική νίκη της στη διοργάνωση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του 7ου ομίλου.

Στον αντίποδα, ο Παναμάς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16 διαμορφώνονται ως εξής

Ισπανία – Ρωσία
Πορτογαλία – Ουρουγουάη
Αργεντινή – Γαλλία
Κροατία – Δανία
Βραζιλία – Μεξικό
Ελβετία – Σουηδία
Κολομβία – Αγγλία
Βέλγιο – Ιαπωνία.

Δείτε τις διασταυρώσεις και τις στατιστικές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση:

bractets

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...