229
|

Το Movement Radio παρουσιάζει το ραδιοφωνικό φεστιβάλ Trans Balkan Express

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 19:45

Το Movement Radio παρουσιάζει το ραδιοφωνικό φεστιβάλ Trans Balkan Express

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 19:45

Κάνοντας μια βαθιά επισκόπηση της ηχητικής και πολιτιστικής ιστορίας της περιοχής, το Trans Balkan Express, το διαδικτυακό ραδιοφωνικό φεστιβάλ που θα παρουσιαστεί από τις 25 έως 29 Μαΐου από το Movement Radio της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, περιλαμβάνει μια σύνθεση γεμάτη εναλλαγές, ανατροπές και εκπλήξεις, όπως είναι και τα ίδια τα Βαλκάνια άλλωστε.

Νέοι κλαμπ ήχοι από την Πρίστινα και τα Σκόπια. Ευχάριστες αναδρομές στο παρελθόν και ηλεκτρονικές εξορμήσεις από το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ. Dancehall και ambient από την Ποντγκόριτσα. Ηχογραφήσεις πεδίου από πανηγύρια στα Ιωάννινα, ηπειρώτικα μοιρολόγια και χορωδιακά από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Πειραματικές εξερευνήσεις από τη Λιουμπλιάνα, πρωτοποριακή ηλεκτρονική μουσική από τη Θεσσαλονίκη και παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και τον Πόντο.

Σε αντίθεση με τις άκαμπτες αφηγήσεις για το πολυτάραχο παρελθόν της περιοχής, το Trans Balkan Express αποσκοπεί στο να αναδείξει τον πλουραλισμό από φωνές, κουλτούρες, γλώσσες και μουσικές παραδόσεις που υπάρχει έξω από σύνορα και οριοθετήσεις και ο οποίος ευδοκιμεί στη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ ομοιότητας και διαφοράς.

Από τον Christopher C. King στον Ivan Lončarević και τον Jaša Bužinel στον N/OBE, τον Pablo Stettler και τον Voltnoi Brege, αυτό το φεστιβάλ θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τους ήχους των Βαλκανίων από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Πληροφορίες
Από την Πέμπτη 25 Μαΐου ως την Κυριακή 28 Μαϊου ζωντανά στο http://www.movement.radio/
Για το πρόγραμμα δείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Ωνάση

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...