381
O Πλατύς Γιαλός, χιονισμένος, το μεσημέρι της 22ας Δεκεμβρίου | Cretapost.gr

To «έστρωσε» ακόμα και στο Λιβυκό – χιόνια στην Ιεράπετρα!

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 17:42
O Πλατύς Γιαλός, χιονισμένος, το μεσημέρι της 22ας Δεκεμβρίου
|Cretapost.gr

To «έστρωσε» ακόμα και στο Λιβυκό – χιόνια στην Ιεράπετρα!

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 17:42

Ενα τέταρτο του αιώνα. Τόσο είχαν, λένε, να δουν τόσο χιόνι στον Πλατύ Γιαλό, στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η κακοκαιρία σαρώνει απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, η οποία έχει «ντυθεί» στα λευκά. Παράλληλα, θυελλώδεις βοριάδες ενισχύουν τον δείκτη ψυχρότητας.

Τα φαινόμενα μάλιστα κατηφόρισαν προς την Κρήτη, την οποία έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Οπως σημειώνει το cretapost.gr, λόγω της χιονόπτωσης έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με οδηγούς, οι οποίοι απροετοίμαστοι για τέτοιες χειμωνιάτικες συνθήκες στο νησί δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους, να έχουν ακινητοποιηθεί. Στο τμήμα Αμιρά – Βιάννος και Βιάννος – Συκολόγος, εγκλωβίστηκαν το πρωί της Πέμπτης τουλάχιστον δέκα οχήματα, νταλίκες φορτηγά, ένα λεωφορείο και ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς η χιονόπτωση έχει κάνει τους δρόμους επικίνδυνους.

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει από το απόγευμα της Τετάρτης τις ορεινές περιοχές ενώ στα υπόλοιπα σημεία κυριαρχεί η βροχόπτωση, το χαλάζι και το χιονόνερο. Ωστόσο για πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες, το χιόνι έφτασε μέχρι και τα παράλια καθώς ο Μακρύς Γιαλός στην Ιεράπετρα «άσπρισε».

MAKRY-GIALOS-552x375 (1)

Η Κρήτη όντως βρέθηκε προ ακραίων καιρικών φαινομένων: σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί άνω των 8 μποφόρ στο νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος και βόρειοι άνεμοι, της ίδιας έντασης, στο δυτικό Κρητικό. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Με επείγουσα ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ζήτησε από τους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για τα ελλιμενισμένα σκάφη τους.

Στο μεταξύ, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την πρόσκρουση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στην προβλήτα του λιμανιού της Χίου, κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης.

Σύμφωνα με το politischios.gr, κατά τη διάρκεια μανούβρας στο λιμάνι, κι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το πλοίο προσέκρουσε με το βολβό του στην προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζημιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει εισροή υδάτων. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι να επιθεωρηθεί, με το Λιμεναρχείο Χίου να εκτιμά ότι πιθανά μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του εντός της ημέρας.

Για την Αττική η ΕΜΥ έδωσε πρόβλεψη για χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη από υψόμετρο 700 μ. και πάνω. Και φυσικά πολύ κρύο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...