381
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χέρμπερτ Ντις | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το αφεντικό της Volkswagen στην Αστυπάλαια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 19:28
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χέρμπερτ Ντις
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το αφεντικό της Volkswagen στην Αστυπάλαια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 19:28

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις, συναντήθηκε στην Αστυπάλαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των αποκαλυπτηρίων του project που θα μετατρέψει την Αστυπάλαια σε πρότυπο νησί ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας.

Στην αρχή της συνάντησης, οι δύο άνδρες είχαν έναν σύντομο διάλογο on camera:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μόλις φτάσατε;»

Χέρμπερτ Ντις: «Ναι, μόλις φτάσαμε πριν από μια ώρα, και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, τις γεννήτριες diesel. Ήδη ενημερωθήκαμε για το project και τις αλλαγές που θα φέρει. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς αυτή είναι μια από τις πρώτες περιοχές που επισκέπτομαι μετά το lockdown».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκεστε εδώ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το γεγονός πως αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα τώρα γίνεται πραγματικότητα. Είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ στο νησί πριν φτάσετε εδώ και να μιλήσω με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με το όλο project.

»Σίγουρα είναι εξαιρετικά σημαντικό για το νησί αλλά λειτουργεί και ως σύμβολο του τι μπορούμε να κάνουμε για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Εργαζόμαστε από κοινού το κράτος, ο Δήμος, με πρωτοπόρες στον τομέα τους δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε σήμερα εδώ».

Χέρμπερτ Ντις: »Και εγώ το ίδιο. Και θυμάμαι πως όταν πρωτογνωριστήκαμε, στα τέλη του 2019, δεν ήμασταν σίγουροι τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε. Δεν γνωρίζαμε ποιο νησί έπρεπε να επιλέξουμε. Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση. Και για εμάς επρόκειτο για ένα project που έπρεπε να κατανοήσουμε, ίσως να αυτοσχεδιάσουμε, αλλά έγινε σπουδαία δουλειά -παρά την πανδημία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς περπατούσα στο νησί είδα την πρώτη μορφή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τους παλιούς ανεμόμυλους. Και τώρα βλέπουμε τις ΑΠΕ του μέλλοντος: νέες μονάδες ηλιακής και αιολικής ενέργειας που ηλεκτροδοτούν ηλεκτρικά οχήματα. Είναι συναρπαστικό. Και είμαι πολύ χαρούμενος που είστε εδώ».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε την παράδοση 12 φορτιστών και οκτώ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δωρεά της Volkswagen, στην Αστυνομία, τη δύναμη του Λιμενικού και την Πολιτική Αεροπορία. Επίσης δωρήθηκε ένα ασθενοφόρο. Ο Πρωθυπουργός και ο Χέρμπερτ Ντις είχαν συζήτηση με κατοίκους για τα οφέλη από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τους πολίτες και το περιβάλλον και ειδικά για την Αστυπάλαια που γίνεται ένα πρότυπο νησί «πράσινης» ανάπτυξης.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν μία σύντομη στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News