187
To εμβολιαστικό κέντρο στο «Ελληνικό» (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Κικίλιας: «Σπάνε» τα ραντεβού για τις ηλικίες από 18 έως 29 ετών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 18:54
To εμβολιαστικό κέντρο στο «Ελληνικό» (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Κικίλιας: «Σπάνε» τα ραντεβού για τις ηλικίες από 18 έως 29 ετών

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 18:54

Ερχονται αλλαγές στα ραντεβού για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας από 18 έως 29 ετών, καθώς πλέον χωρίζεται στα δύο, όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα «σπάσει» στα δύο, δηλαδή σε άτομα από 25 έως 29 ετών και στους 18 έως 24 ετών.

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson, που ήδη είναι διαθέσιμο για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα.

Παράλληλα, απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τι είπε για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας από εμβόλια Pfizer

Ερωτηθείς σχετικά για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας από εμβόλια Pfizer στο Ισραήλ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «δεν επηρεάζεται το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Εχουμε δει τις μελέτες, όπως και πολλές άλλες διεθνείς εκθέσεις. Το Ισραήλ έδωσε έγκριση για εμβολιασμούς σε παιδιά από 12 έως 15 ετών, ενώ εμβολιάζονται από τα 16 και πάνω με αυτό το εμβόλιο. Μέχρι σήμερα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα μπόρεσε να παράξει εγκεκριμένα και πιστοποιημένα εμβόλια και, κυρίως, ελεγμένα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...