287
|

Τι κατέθεσε ο Καλογρίτσας στον ανακριτή για τον Παππά

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 18:34

Τι κατέθεσε ο Καλογρίτσας στον ανακριτή για τον Παππά

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 18:34

Σε δύσκολη θέση φέρνει τον Νίκο Παππά η αποκαλυπτική κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για το ζοφερό παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο επιχειρηματίας που μετείχε στον διαγωνισμό, κατέθεσε για πρώτη φορά ενόρκως στον αρμόδιο πταισματοδίκη που έχει αναλάβει στο πλαίσιο εισαγγελικής εντολής τη διερεύνηση του θέματος, αποκαλύπτοντας ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό είχε υπαγορευθεί από την τότε κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό, Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η Ιωάννα Μάνδρου στο kathimerini.gr, κατά την κατάθεση του, ο Χρήστος Καλογρίτσας παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε χρήματα για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που ήταν γνωστό στην τότε κυβέρνηση.

Φέρεται μάλιστα να ανέφερε στον πταισματοδίκη, περιγράφοντας τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, πως, τότε, είχε δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, «και συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια».

Για να προσθέσει πως «όταν το είπα αυτό στον Παππά, μου απάντησε: “Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομά σου θέλουμε μόνο”».

Αργότερα πρόσθεσε ότι βρέθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 3 εκατ. δόθηκαν για την εγγυητική του διαγωνισμού.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας, όταν υπαναχώρησε η εταιρεία CCC από την όλη διαδικασία, ο Νίκος Παππάς είπε στον Καλογρίτσα, αφού δεν πήγε καλά το θέμα με το κανάλι, να φτιάξουν μία εφημερίδα και πρόσθεσε ότι καθ’ υπόδειξη του (του Νίκου Παππά) τα χρήματα της εγγυητικής, 3 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για να στηθεί αρχικά η εφημερίδα «Το Ντοκουμέντο».

Η κατάθεση Καλογρίτσα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραδοχή του ιδίου ότι «διεκπεραίωνε εντολές της τότε κυβέρνησης», ενώ η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται και ήδη έχουν εξεταστεί μάρτυρες που έχει προτείνει η εταιρεία «Τοξότης» που υπήρξε, συμφερόντων Καλογρίτσα.