241
Εικόνα από το μνημόσυνο στις ράγες του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης | Thesstoday.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα Τέμπη, «εκεί όπου δεν έφτασε ποτέ το τρένο»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2023, 13:59
Εικόνα από το μνημόσυνο στις ράγες του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης
|Thesstoday.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα Τέμπη, «εκεί όπου δεν έφτασε ποτέ το τρένο»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2023, 13:59

Eπιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Τεμπών τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Το μνημόσυνο τέλεσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου μέσα στον σταθμό ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Σε κλίμα συγκίνησης αρκετός κόσμος έσπευσε στο παρεκκλήσι κρατώντας ένα λουλούδι και άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων πέταξαν λουλούδια και στεφάνι στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Παράλληλα έγιναν τα αποκαλυπτήρια πλάκας με τα ονόματα των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη, ενώ ο μητροπολίτης, συγκινημένος, διάβασε τα ονόματα των νεκρών, όπως ανέφερε το Thesstoday.gr.

«Αδιάκοπα θα μνημονεύουμε όλους όσους αγαπάμε. Η αγάπη μπορεί να καταργήσει τον θάνατο. Κόλαση είναι να μην αγαπάς και να μη σε αγαπούν. Παράδεισος είναι η ενότητα και η αγάπη μας. Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας. Κύρια δουλειά της εκκλησίας είναι να μνημονεύει. Η δύναμή της είναι η θύμηση και η θύμηση ενεργοποιείται από την αγάπη. Ό,τι αγαπάς, αυτό θυμάσαι», είπε ο μητροπολίτης.

Μίλησαν επίσης, οι γονείς της Ελισάβετ, της σοπράνο από το Ωραιόκαστρο που επέβαινε και εκείνη στα μοιραία βαγόνια. Η μητέρα της ήταν καταγγελτική και ο πατέρας της μίλησε για την εντύπωση που του κάνει το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάνεις τόσες ημέρες μετά. Μάλιστα το ερώτημα που απηύθυνε ήταν: «Πώς μπορούν να ζουν έχοντας τόσες ψυχές επάνω τους;», όπως ανέφερε το ertnews.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...