349
Ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο ΑΧΕΠΑ | INTIMEnews

Καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη – Κικίλιας: Κάποιοι δεν άκουσαν τα «καμπανάκια»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 10:46
Ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο ΑΧΕΠΑ
|INTIMEnews

Καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη – Κικίλιας: Κάποιοι δεν άκουσαν τα «καμπανάκια»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 10:46

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown», ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ήταν σαφής ως προς την ανάγκη λήψης νέων, αυστηρότερων μέτρων στην πόλη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορονοϊό που πλέον έχει ξεφύγει.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου ώρα με την ώρα αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται δηλώνοντας ότι υποφέρουν από συμπτώματα κορονοϊού, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό επιπλέον μέτρα ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτατα.

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν τη ζωή.

«Καταλαβαίνω το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα.

»Η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια κάποιοι όμως δεν άκουσαν.

»Είμαστε αποφασισμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά και γι’ αυτό θα εισηγηθώ τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας μετά επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές της 3ης και 4ης υγειονομικής περιφέρειας και νοσοκομείων.

Αυτό, βέβαια, που δεν είπε είναι ποια ακριβώς «καμπανάκια» χτύπησε η κυβέρνηση και ποιοι δεν τα άκουσαν. Διότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη στις 19 Οκτωβρίου, αλλά μέτρα ελήφθησαν στις 30 Οκτωβρίου, 11 ημέρες αργότερα και αφού είχε επιτραπεί να γίνουν διάφορα κατά τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε.

«Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και νέα μέτρα, κατασταλτικά και περιοριστικά, στη Θεσσαλονίκη» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε την ευθύνη που θα έπρεπε και μολονότι είχε φτάσει σε βαρύ επιδημιολογικό σημείο, δεν ήχησε το καμπανάκι», ενώ έκανε λόγο και για αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Aν δεν υπάρξει ατομική ή συλλογική ευθύνη, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει κανένα μετρό, παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι ήδη τα νοσοκομεία της πόλης δέχονται μεγάλη πίεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...