264
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ την Τετάρτη, στην παραλία της Θεσσαλονίκης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Αδειασε η παραλία μετά τις περιπολίες της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 13:47
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ την Τετάρτη, στην παραλία της Θεσσαλονίκης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Αδειασε η παραλία μετά τις περιπολίες της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 13:47

Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη, οι περιπολίες που ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφευχθεί η πολυκοσμία και να επιβληθεί επιτέλους το #μενουμε_σπιτι λόγω κορονοϊού στους απείθαρχους.

Σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, έκανε λόγο για θλιβερό φαινόμενο, αναφερόμενο στην παρουσία πολλών Θεσσαλονικέων στην παραλία τις προηγούμενες μέρες, και κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται στην παραλία και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οπως διευκρίνησε ο ίδιος, δεν θα γίνονται συλλήψεις, παρά μόνον προτροπές και υπογράμμισε πως πλέον είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην παραλία την Τετάρτη

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας με περιπολικά και μοτοσυκλέτες περιπολούν από το λιμάνι της πόλης έως το Μέγαρο Μουσικής, σε όλο το παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου πέντε χλμ, που υπό κανονικές συνθήκες είναι η επιλογή χιλιάδων πολιτών καθημερινά για τη βόλτα τους και την άθλησή τους.

Κόσμος στην παραλία πριν τις περιπολίες, το πρωί της Τρίτης

Ομως, επειδή λόγω και ηλιοφάνειας αυτές τις ημέρες, παρατηρήθηκε το φαινόμενο επικίνδυνου για την υγεία συνωστισμού με δεκάδες άτομα μαζεμένα κοντά το ένα στο άλλο σε πολλά σημεία της παραλίας, οι δημοτικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία, αποφάσισαν να λάβουν αυτό το μέτρο.

Από χθες, όταν ξεκίνησαν οι περιπολίες και οι συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών, ο κόσμος περιορίστηκε στο ελάχιστο.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι αρχές μοιράζουν φυλάδια εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...