294
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ταξίδι Μητσοτάκη στη Σαγκάη με το βλέμμα στο άνοιγμα της αγοράς της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2019, 18:48
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ταξίδι Μητσοτάκη στη Σαγκάη με το βλέμμα στο άνοιγμα της αγοράς της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2019, 18:48

Επικεφαλής πολυμελούς αποστολής αναχωρεί  στις αρχές Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σανγκάη, όπου θα διεξαχθεί η έκθεση China International Import Expo 2019.

Συνολικά περί τους 60 επιχειρηματίες, πολλοί από αυτούς τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο τους, θα βρεθούν στην Κίνα από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου. Οι επιχειρήσεις που θα δώσουν το «παρών» προέρχονται από τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η διατροφή.

Υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, και του προέδρου του Enterprise Greece Γρηγόρη Δημητριάδη, έχουν κλειστεί δεκάδες συναντήσεις εργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων. Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει business forum, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης και στελεχών κινεζικών επιχειρήσεων.

Στόχος του Πρωθυπουργού και της αποστολής είναι να συστήσουν την Ελλάδα ως μια δυναμική χώρα που βγαίνει από την κρίση και προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της και τη γεωστρατηγική της θέση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει εξάλλου την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ καθώς η Ελλάδα είναι φέτος μία από τις τρεις τιμώμενες χώρες της έκθεσης.

Το ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλο – και δεν είναι μόνο πολιτικό. Αλλωστε τα μηνύματα που φτάνουν από την κινεζική πλευρά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τόνωση των σχέσεων και άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας.

Ποιοι θα λάβουν μέρος στην αποστολή

Στη Σανγκάη θα εκπροσωπηθούν μεταξύ άλλων ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η ΔΕΗ, ο όμιλος Παναγάκου, ο όμιλος Μυτιληναίος, ο όμιλος Κοπελούζου, η Eurobank, η Alpha Bank, ο όμιλος Apivita, ο όμιλος Κορρές, εταιρείες από τον χώρο της ναυτιλίας, η εταιρεία τροφών Γιώτης Α.Ε., η Λουξ, η οινοποιεία Τσάνταλη, το Κτήμα Λαζαρίδη, η εταιρεία τροφίμων Κολιός Α.Ε., η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η εταιρεία Ζάρος Α.Ε.-Νερά Κρήτης, το αρχιτεκτονικό γραφείο KCA κ.α.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...