400
Η επιχείρηση των διασωστικών δυνάμεων συνεχίζεται αλλά το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο | REUTERS/Soe Zeya Tun

Συγκίνηση από τα γράμματα των παιδιών της σπηλιάς προς τους γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2018, 11:32
Η επιχείρηση των διασωστικών δυνάμεων συνεχίζεται αλλά το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο
|REUTERS/Soe Zeya Tun

Συγκίνηση από τα γράμματα των παιδιών της σπηλιάς προς τους γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2018, 11:32

Τα δικά τους γράμματα προς τον έξω κόσμο έστειλαν τα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Οι μικροί θέλησαν να απευθυνθούν στους γονείς τους που βιώνουν τις δικές τους στιγμές αγωνίας. Συγκίνηση προκαλεί και η συγγνώμη του προπονητή ποδοσφαίρου που συνοδεύει τα δώδεκα παιδιά.

«Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ′ όλους τους γονείς» γράφει συγκεκριμένα ο 25χρονος Εκαπόλ Τσανταουόνγκ στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους διασώστες.

Οι διασώστες έδωσαν στη δημοσιότητα και επιστολές που έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά προς τις οικογένειές τους και οι οποίες αποτελούν τις πρώτες δημόσιες αποδείξεις ότι βρίσκονται στη ζωή μετά τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες.

«Μην ανησυχείτε, μπαμπά και μαμά, πάνε δύο εβδομάδες που έφυγα, αλλά θα ξανάρθω να σας βοηθήσω στο μαγαζί» γράφει ο Μπιού, οι γονείς του οποίου έχουν ένα μικρό παντοπωλείο.

Ο Ντόμ γράφει στους γονείς του: «Είμαι καλά, αλλά κάνει λίγο κρύο εδώ. Μην ανησυχείτε και μην ξεχάσετε τα γενέθλιά μου».

Το νεότερο μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας, ο 11χρονος Τουν γράφει: «Μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Πες το και στον Γιόρντ και ετοίμασε τηγανιτό κοτόπουλο για να μου φέρεις να φάω» ενώ το μεγαλύτερο μέλος ο Άκε απευθύνεται γιαγιά και τη θεία του: «Να φροντίζετε για την υγεία σας. Θεία σε παρακαλώ πες στη γιαγιά να μου ετοιμάσει το φαγητό που μου αρέσει. Εάν βγω από εδώ, θέλω να το φάω».

Ο Μικ έγραψε: «Μην ανησυχείτε για εμένα. Μου λείπετε όλοι. Παππού, θείε, θεία, μαμά, μπαμπά, αδέλφια, σας αγαπώ όλους. Είμαι μέσα και χαρούμενος. Οι δύτες με φροντίζουν πολύ καλά. Σας αγαπώ όλους».

Σε ότι αφορά την επιχείρηση των Αρχών, οι διασώστες επιχείρησαν να εγκαταστήσουν τηλεφωνική σύνδεση με το σπήλαιο, ξετυλίγοντας χιλιόμετρα καλωδίου μέχρι αυτό, αλλά δεν λειτούργησε.

Να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης αλλά τελικά αναβλήθηκε. Πολλά από τα εγκλωβισμένα παιδιά, από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι, ενώ κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση, κάτι που περιπλέκει τα σχέδια. Αυτή τη στιγμή, ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται 11 ώρες για να φτάσει στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά και να επιστρέψει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...