237
Σκηνές σοκ με τον ακροδεξιό να πετά βενζίνη στον συρμό και να απειλεί τους επιβάτες ότι θα τους κάψει ζωντανούς | twitter

Στον εισαγγελέα ο ακροδεξιός που έλουσε με βενζίνη βαγόνι συρμού στο Μοναστηράκι

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 13:31
Σκηνές σοκ με τον ακροδεξιό να πετά βενζίνη στον συρμό και να απειλεί τους επιβάτες ότι θα τους κάψει ζωντανούς
|twitter

Στον εισαγγελέα ο ακροδεξιός που έλουσε με βενζίνη βαγόνι συρμού στο Μοναστηράκι

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 13:31

Οι εικόνες ενός άνδρα να περιλούζει με βενζίνη συρμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι –αλλά και αυτές από νεαρές κοπέλες με αίματα στο πρόσωπο μετά από επίθεση ακροδεξιών (δείτε πιο κάτω)– κάνουν από το βράδυ της Τετάρτης τον γύρο του Διαδικτύου.

Η επέτειος των δέκα χρόνων από την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και τη δολοφονία του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη συνοδεύτηκε από επεισόδια σε αρκετές περιοχές ενώ τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Μοναστηράκι όταν ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε σε ομάδα αντιφασιστών σε συρμό του ΗΣΑΠ και πέταξε μπετόνι με βενζίνη με κίνδυνο να γίνουν παρανάλωμα οι επιβάτες.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι νεοναζί κουκουλοφόροι κατέγραφαν σε βίντεο την προσπάθεια εμπρησμού των επιβατών και ανέβασαν το σχετικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρωταγωνιστής στην επίθεση φαίνεται πως είναι ένας ακροδεξιός, γνωστός στις Αρχές για το παραβατικό του παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 27χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί και το 2014 για κατοχή βεγγαλικών στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι Αρχές τον χαρακτηρίζουν «σκληροπυρηνικό ακροδεξιό» και «χούλιγκαν».

Ο ίδιος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από τις Αρχές μαζί με 12 άτομα και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα, με μία γυναίκα να μεταφέρεται στο «Γεννηματάς».

Πολλές ήταν και οι υλικές φθορές που προκλήθηκαν. Ο συρμός ακινητοποιήθηκε και δόθηκε οδηγία στους έντρομους επιβάτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...