304
Το Πεντάγωνο επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τον περασμένο Αύγουστο. Εως τώρα το 96% έχει πειθαρχήσει | REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Στις ΗΠΑ δεν αστειεύονται: Αποτάχθηκαν 27 στρατιωτικοί που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 10:14
Το Πεντάγωνο επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τον περασμένο Αύγουστο. Εως τώρα το 96% έχει πειθαρχήσει
|REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Στις ΗΠΑ δεν αστειεύονται: Αποτάχθηκαν 27 στρατιωτικοί που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 10:14

Στις ΗΠΑ δεν αστειεύονται με τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα. Κατ’ αρχάς την έχουν θεσπίσει για τους περισσότερους κλάδους του δημόσιου τομέα. Και την εφαρμόζουν πιστά. Τη Δευτέρα η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε μια χωρίς προηγούμενο ενέργεια: απάλλαξε από τα καθήκοντά τους 27 στελέχη της, μετά την άρνησή τους να λάβουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Οπως ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους του Πενταγώνου, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη απομάκρυνση προσωπικού ενεργού υπηρεσίας μετά την άρνησή του να εμβολιαστεί. Εως τώρα είχαν υπάρξει παραιτήσεις κάποιων στρατιωτικών που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, όχι όμως αποτάξεις.

Το Πεντάγωνο κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλο το στρατιωτικό προσωπικό τον Αύγουστο, αλλά κάθε κλάδος όρισε διαφορετική καταληκτική ημερομηνία. Η Πολεμική Αεροπορία ήταν αυτή που επέβαλε πιο στενά χρονικά περιθώρια, με το σχετικό deadline να είναι τον Νοέμβριο. Η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών ενεργού υπηρεσίας –το 96% του στρατιωτικού προσωπικού σε όλα τα Σώματα– έχουν πειθαρχήσει και έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού. Το 74% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η Αν Στέφανεκ, εκπρόσωπος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι δόθηκε στα συγκεκριμένα στελέχη μία ευκαιρία προκειμένου να εξηγήσουν την άρνησή τους να εμβολιαστούν, αλλά δεν εξαιρέθηκε κανένας. Οι 27 είναι όλοι με λιγότερα από έξι χρόνια στο Σώμα.

Περίπου 97% των μελών του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η Αμερικανική Δύναμη Διαστήματος έχουν προσωπικό περίπου 326.000 μελών ενεργού υπηρεσίας.

Συνολικά 79 στελέχη από διαφορετικές στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

Οι ΗΠΑ έφτασαν την Κυριακή τους 800.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, καθώς προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, με αφορμή το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε εσωτερικούς χώρους από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, αλλά και την υψηλή μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης Ομικρον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...