292
Από το επίσημο δείπνο που είχε παρεθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον Μάρτιο του 2021. Καλεσμένος και ο πρίγκιπας –τότε– Κάρολος, ο οποίος καθόταν στα δεξιά της | Pool / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 19:02
Από το επίσημο δείπνο που είχε παρεθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον Μάρτιο του 2021. Καλεσμένος και ο πρίγκιπας –τότε– Κάρολος, ο οποίος καθόταν στα δεξιά της
|Pool / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 19:02

Στο Λονδίνο θα μεταβεί στις 5 και 6 Μαΐου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να παραστεί στην τελετή στέψης του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλλα, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τζαμάικα, Μπαχάμες, Γρενάδα, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τουβαλού, Αγία Λουκία, Αγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζ και Αγιος Χριστόφορος) μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να στεφθεί επισήμως το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο στη διάρκεια μιας μεγαλοπρεπούς –όπως προμηνύεται– τελετής.

Την Τρίτη τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει ότι στη στέψη του βασιλιά θα παρευρεθούν περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονται διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες, καθώς και εργαζομένοι σε κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στη λειτουργία στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ το Σάββατο 6 Μαΐου θα παρευρεθούν, επίσης, νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών.

Εκτός από αυτούς τους προσκεκλημένους, 400 νέοι που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και τις πομπές μέσα από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, δίπλα στο Αβαΐο, ανέφεραν τα Ανάκτορα.

29.000 αστυνομικοί επί ποδός στο Λονδίνο

«Μεγαλόπρεπο» αναμενόταν να είναι και το σχέδιο των Βρετανών για την ασφάλεια του βασιλιά και των παρευρισκομένων στην τελετή στέψης, με τις Αρχές να έχουν προαναγγείλει την ανάπτυξη 29.000 ανδρών στους δρόμους της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση», δήλωσε την Τετάρτη στο Sky News ο υπουργός Ασφαλείας Τομ Τάγκενχαντ. Σύμφωνα με τον ίδιο η προετοιμασία για την εκδήλωση χρειάστηκε μήνες προγραμματισμού, λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλά διαφορετικά σενάρια.

«Η αστυνομία είναι, με άλλα λόγια, παντού, και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και άλλες δυνάμεις ασφαλείας γνωρίζουν απολύτως την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...