331
Ο Νεϊμάρ χαιρετά την κερκίδα... από ευχαρίστηση ή υποχρέωση; | PSG - Paris Saint-Germain/Facebook

Στην Παρί Σεν Ζερμέν πληρώνουν τους παίκτες για να χειροκροτούν τους οπαδούς τους

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 16:10
Ο Νεϊμάρ χαιρετά την κερκίδα... από ευχαρίστηση ή υποχρέωση;
|PSG - Paris Saint-Germain/Facebook

Στην Παρί Σεν Ζερμέν πληρώνουν τους παίκτες για να χειροκροτούν τους οπαδούς τους

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 16:10

Όταν μετά το τέλος του κάθε αγώνα, ο Νεϊμάρ σπεύδει να χειροκροτήσει τους οπαδούς της PSG στις κερκίδες, αυτομάτως γίνεται πλουσιότερος κατά 375.000 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με το νέο κύμα αποκαλύψεων των Football Leaks, οι ποδοσφαιριστές της Παρί Σεν Ζερμέν ουσιαστικά υποχρεώνονται να χειροκροτούν τους οπαδούς στην ολοκλήρωση κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα, προκειμένου να βγάζουν την εικόνα πως «παίκτες και φίλαθλοι της ομάδας είναι ενωμένοι και σαν γροθιά».

Για να «δημιουργηθεί επικοινωνία μεταξύ του κοινού και των παικτών», αποκάλυψε το πρόγραμμα «Envoyé special» του France 2, οι παίκτες της Παρί λαμβάνουν -κατά περίπτωση- 33.000 ως 375.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στον αστέρα της ομάδας, τον βραζιλιάνος στράικερ.

Ο γάλλος Κιλιάν Μ’Παπέ για τον ίδιο σκοπό λαμβάνει 117.000 μηνιαίως, ενώ ο Βραζιλιάνος Ντάνι Αλβες κι ο Αργεντίνος Ανχελ Ντι Μαρία από 70.000 έκαστος.

Στην περίπτωση του Νεϊμάρ, η τεράστια συμφωνία προβλέπει επίσης απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα για συνέντευξη των τηλεοπτικών σταθμών του ομίλου Al Jazeera TV, συμπεριλαμβανομένων του Bein Sport, που στη Γαλλία έχει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων εκπομπής του πρωταθλήματος.

Νεϊμάρ και Ντάνι Αλβες: δύο από τους ποδοσφαιριστές της Παρί Σεν Ζερμέν που πληρώνονται αδρά για να χειροκροτούν τους οπαδούς τους

Όσον αφορά τον… συνήθη καθυστερημένο στις προπονήσεις Εντινσον Καβάνι, η συμφωνία προβλέπει μείωση των σχετικών ποσών αν φτάνει καθημερινά με καθυστέρηση άνω των 15 λεπτών, σε ποσοστό άνω του 5% των προπονήσεων.

Επιπλέον, κάποιοι παίκτες –οι πιο προβεβλημένοι- φέρονται να έχουν υπογράψει και όρο με τον οποίο πάλι έχουν επιπλέον εισόδημα, αν αποφεύγουν την κριτική στις επιλογές του προπονητή!

Ο Νεϊμάρ με την σειρά του χαρακτήρισε το δημοσίευμα –με ανάρτηση στο Instagram του- ως «fake news», ενώ και η διοίκηση της Παρί προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας πως «το να χειροκροτούν τους οπαδούς της ομάδας μας μετά το τέλος του κάθε αγώνα είναι μόνο ένα από τα καθήκοντα των ποδοσφαιριστών μας. Μερικές ακόμη υποχρεώσεις που έχουν είναι να φτάνουν στην ώρα τους για τις προπονήσεις, να σέβονται τα ΜΜΕ και να μην παίζουν στοίχημα ή τζόγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...