368
|

Στέγη: Ραδιοφωνικό φεστιβάλ «Mediterranean Futures» από το Movement Radio

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 17:25

Στέγη: Ραδιοφωνικό φεστιβάλ «Mediterranean Futures» από το Movement Radio

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 17:25

Το Movement Radio, ο διεθνής διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Αθήνα, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, συνεχίζει να εκπέμπει διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Το Mediterranean Futures είναι η νέα πρωτοβουλία του Movement Radio που εγκαινιάζεται με ένα πενθήμερο ραδιοφωνικό φεστιβάλ από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου, με εκδηλώσεις για τη μουσική και τις κουλτούρες της λεκάνης της Μεσογείου.

Καθημερινά mixes, μετά από αναθέσεις του φεστιβάλ, από μουσικούς και DJs όπως οι Deena Abdelwahed, Azu Tiwaline, Bill Kouligas, Ice_Eyes, Muqata’a και πολλοί άλλοι. Μια συζήτηση με τον στοχαστή Iain Chambers πάνω στο εμβληματικό βιβλίο του “Mediterranean Crossings” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Duke University Press. Σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική από τη λεκάνη της Μεσογείου. Αφιερώματα στην Oum Kalthoum, τον Γιάννη Χρήστου, τον Pascal Comelade και άλλους.

Αντλώντας έμπνευση από την ιδέα της χωρίς σύνορα επικοινωνίας ανάμεσα σε μουσικά είδη, γεωγραφικά σύνορα και γενιές, θα δώσει έμφαση στις διασυνδέσεις μουσικής, κουλτούρας και πολιτικής σε αυτή την περιοχή. Αμφισβητώντας την επίσημη ιστορία, θα αποκαλύψει κρυμμένες μαρτυρίες και αφηγήσεις μέσω του ήχου και θα φέρει στην επιφάνεια τη συλλογική μνήμη του παρελθόντος, προκειμένου να σφυρηλατήσει μια σύνδεση με το μέλλον μέσω των κοινών βιωμάτων της περιοχής.

Το Mediterranean Futures θα περιλαμβάνει μουσική από όλα τα διαφορετικά νήματα που συνυφαίνουν το ηχητικό τοπίο της μεσογειακής λεκάνης. Φουτουριστικό, χορευτικής κατεύθυνσης bass, αποδομημένη club και hip-hop με επιρροές από παραδοσιακά στοιχεία· μουσική από τα Βαλκάνια με μια σύγχρονη προσέγγιση μέσω εναλλακτικών κουρδισμάτων και παραμορφώσεων· αφιερώματα σε παραδοσιακά ιδιώματα και ιστορικές μορφές, ανάμεσά τους στο αλγερινό rai, το μαροκινό gnawa, τον Pascal Comelade, τον Γιάννη Χρήστου και την Oum Kalthoum.

Όλες οι εκπομπές θα μεταδίδονται ζωντανά στο www.movement.radio και κατόπιν θα είναι διαθέσιμες στο αρχείο εκπομπών του σταθμού στο διαδίκτυο.

Το Movement Radio της Στέγης σε συνεργασία με το SAE Institute και το & το Goethe-Institut Athen διερευνά διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο και αντανακλάσεις μετακίνησης πληθυσμών από τη Μεσόγειο και ακόμα πιο πέρα, μέσα από μια σειρά ανατεθειμένων έργων, θεματικών mixtapes, συνεντεύξεων, DJ sets και πολλών άλλων δράσεων.

Επιμέλεια: Voltnoi, QueTempo, Μαρίνα Γιώτη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Σε συνεργασία με το SAE Institute & το Goethe-Institut Athen

Διαβάστε περισσότερα:
https://www.onassis.org/whats-on/mediterranean-futures-by-movement-radio 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...