226
Η 15άχρονη Καμίλα Βαλίεβα ένα αστέρι που φαίνεται να θαμπώνει πριν προλάβει να λάμψει | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ντοπαρισμένη η εντυπωσιακή Καμίλα Βαλίεβα του καλλιτεχνικού πατινάζ;

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 21:57
Η 15άχρονη Καμίλα Βαλίεβα ένα αστέρι που φαίνεται να θαμπώνει πριν προλάβει να λάμψει
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ντοπαρισμένη η εντυπωσιακή Καμίλα Βαλίεβα του καλλιτεχνικού πατινάζ;

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 21:57

Στις 7 Φεβρουαρίου το πρώτο θέμα των διεθνών αθλητικών ειδήσεων στον πλανήτη ήταν το τετραπλό Αξελ της Καμίλα Βαλίεβα. Δύο μέρες αργότερα δημοσιεύματα δύο ρωσικών εφημερίδων ήρθαν να θαμπώσουν τη λάμψη του 15άχρονου αστεριού του καλλιτεχνικού πατινάζ και μαζί το χρυσό μετάλλιο το οποίο δεν έχει απονεμηθεί ακόμη στη ρωσική ομάδα που επικράτησε στο ομαδικό, καθώς η τελετή προς το παρόν έχει αναβληθεί, δίχως να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μία από τις αθλήτριες της Ρωσίας βρέθηκε θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης). Παρότι δεν έχει κατονομαστεί επισήμως τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην Βαλίεβα η οποία απουσίασε από την προπόνηση της Τετάρτης. H κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο από την ηλικία της ρωσίδας αθλήτριας καθώς, σύμφωνα με τον κώδικα της WADA, όποιος αθλητής δεν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, τίθεται υπό το καθεστώς προστασίας.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο ντόπινγκ κοντρόλ. «Θα περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το θέμα» δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Πατινάζ, Ολγα Γερμόλινα, μιλώντας στο πρακτορείο ΤASS, θέση πίσω από την οποία συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...