677
Ο 50χρονος λογιστής που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του τη Δευτέρα | Facebook

Σπασμένα πλευρά και εκχυμώσεις έδειξε η ιατροδικαστική στον 50χρονο λογιστή στο Μοσχάτο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 12:40
Ο 50χρονος λογιστής που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του τη Δευτέρα
|Facebook

Σπασμένα πλευρά και εκχυμώσεις έδειξε η ιατροδικαστική στον 50χρονο λογιστή στο Μοσχάτο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 12:40

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, πήρε η 47χρονη συλληφθείσα για τον θάνατο του 50χρονου λογιστή στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο την περασμένη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η δικηγόρος της 47χρονης, Κατερίνα Τσιώνα, ισχυρίστηκε ότι η εντολέας της επιχείρησε να αποτρέψει την αυτοκτονία του 50χρονου:

«Βρισκόμαστε σε μια τραγική ιστορία και από τις πρωτοφανείς και για τα ποινικά χρονικά. Γιατί όντως εδώ δεν μιλάμε για μία δολοφονία, μιλάμε για μία αυτοκτονία. Η εντολέας μου από την πρώτη στιγμή περιέγραψε ό,τι συνέβη, έχει επιβεβαιωθεί πλήρως και από τα ευρήματα. Προσπάθησε να αποτρέψει το τέλος και να αποτρέψει και τον θάνατο τον οποίο είχε προαποφασίσει ο θανών», είπε και επικαλέστηκε βίντεο μέσα από το διαμέρισμα του θανόντος, που έχουν τραβηχτεί από το κινητό της κατηγορούμενης και τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

«Αυτά τα βίντεο βοηθούν την κατηγορούμενη. Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση η οποία επιβεβαιώνει τον απαγχονισμό και το τι συνέβη μέσα στο διαμέρισμα όμως αυτή τη στιγμή το γνωρίζει μόνο η κατηγορούμενη. Ευτυχώς έρχονται κάποια βίντεο τα οποία βοηθούν και επικυρώνουν τη θέση της ότι δεν είναι εκείνη υπεύθυνη για τον θάνατο του», σημείωσε, κάνοντας λόγο και για άλλα βίντεο που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση:

«Υπάρχει ένα βίντεο που τραβήχτηκε εκείνη τη στιγμή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους για τα χρήματα και υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που υπάρχει στο κινητό της από αυτό το δραματικό περιστατικό».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο προήλθε διά απαγχονισμού. Ωστόσο, όπως προέκυψε, προ ημερών είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, έχοντας δεχθεί πολύ σοβαρά χτυπήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θανών έφερε κατάγματα στα πλευρά του, δεξιά και αριστερά. Στο αριστερό χέρι εντοπίστηκε εκχύμωση, κάτι που δηλώνει ότι ενδεχομένως προσπάθησε να καλυφθεί. Επιπλέον, εκχύμωση έφερε και στον βραχίονα, η οποία υπολογίζεται ότι έγινε πριν από περίπου πέντε ημέρες, ενώ χτυπήματα φέρεται να είχε δεχθεί και στον θώρακα, τα οποία υπολογίζεται ότι προκλήθηκαν πριν από 15 μέρες.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία θα διευκρινιστεί το ενδεχόμενο να είχε γίνει χρήση ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση του θύματος.

Τον είχαν δείρει το Σάββατο

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο 50χρονος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από εξαπατημένους πελάτες του που είχαν δώσει χρήματα για κάποιου είδους επένδυση.

Οργισμένοι επειδή έχασαν τα λεφτά τους, τον βρήκαν στην Καλλιθέα και τον ξυλοκόπησαν.

«Είχε φάει 200.000 ευρώ από εμένα και από μέλη της οικογένειάς μου», φέρεται να είπε και η 47χρονη κατηγορούμενη στην κατάθεσή της τους αστυνομικούς.

«Πήγα στο σπίτι του να ζητήσω εξηγήσεις, και να επιστρέψει τα χρήματα. Μία μου έλεγε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, μία ότι υπήρχαν αλλά δεν μου έλεγε πού βρίσκονται. Εξαγριώθηκα και τον χτύπησα στο κεφάλι με ένα χριστουγεννιάτικο γυάλινο αντικείμενο με νερό. Επειτα προσπάθησα να τον πνίξω με ένα κορδόνι, αλλά αντιστάθηκε», φέρεται να υποστήριξε και εξήγησε για τα βίντεο και όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο διαμέρισμα του 50χρονου:

«Τον τράβαγα βίντεο για να έχω αποδείξεις ότι μου είχε φάει τα λεφτά. Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και όταν επέστρεψα τον βρήκα πάνω σε μια καρέκλα. Είχε φτιάξει έναν αυτοσχέδιο βρόχο με μια θηλιά από ζώνη σε μονόζυγο της πόρτας του υπνοδωματίου. Αυτά τα είχε βάλει εκεί πριν πάω εγώ στο σπίτι του. Εμφανιζόταν απελπισμένος που δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα και μου έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει. “Με τόσα λεφτά που μου έφαγες, πέρνα το κεφάλι σου και αυτοκτόνησε” του είπα. Οταν πέρασε τη θηλιά στο κεφάλι του, κλώτσησα την καρέκλα και εκείνος κρεμάστηκε».

Κατά πληροφορίες το βίντεο που έχει τραβήξει η 47χρονη μέσα στο διαμέρισμα δείχνει την προσπάθειά της να τον πνίξει, αλλά όχι τη στιγμή της δολοφονίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σε κάποια στιγμή που η 47χρονη βρισκόταν στο διαμέρισμα του λογιστή, έβαλε το κινητό τηλέφωνό της σε ένα τραπέζι με ενεργοποιημένη τη λειτουργία του βίντεο. Η κάμερα του κινητού της καταγράφει τη γυναίκα να προσπαθεί να τον πνίξει με ένα λευκό κορδόνι και να του φωνάζει «θα σε σκοτώσω εγώ, γιατί εάν πας στη φυλακή δεν θα πάθεις τίποτα», ενώ μετά από λίγο σταματάει η λήψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...