328
| Airbnb | CreativeProtagon

Σεβίλλη: Kαλόγριες μετατρέπουν διαμερίσματα μονής σε Airbnb

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 20:00
|Airbnb | CreativeProtagon

Σεβίλλη: Kαλόγριες μετατρέπουν διαμερίσματα μονής σε Airbnb

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 20:00

Υπόσχονται «ειρήνη, φως και ηρεμία» στην καρδιά της ισπανικής πόλης της Σεβίλλης και είναι το επόμενο βήμα στην τουριστική φιλοξενία. Δεδομένου ότι τα εν λόγω διαμερίσματα βρίσκονται εντός των τειχών του μονής της Αγίας Μαρίας του Ιησού (του 16ου αιώνα), το οποίο φιλοξενεί μια κοινότητα μοναχών που ανήκουν στο κλειστό Τάγμα της Αγίας Κλερ, όχι μόνο προσφέρουν αυτά που λένε, αλλά πηγαίνουν και το Airbnb σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Η είσοδος των μοναχών στην αγορά βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισαν να εξετάσουν ευκαιρίες για να κερδίσουν χρήματα, πέρα από τις σπιτικές λιχουδιές που πωλούν στην είσοδο της μονής τους.

Ενώ αρχικά είχαν προγραμματίσει μια μακροπρόθεσμη ενοικίαση του διαμερίσματος που καταλάμβαναν ο θυρωρός τους και η οικογένειά του πριν την αναχώρησή τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις θα ήταν πιθανώς πολύ πιο προσοδοφόρες, γράφει ο Guardian.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε απευθείας με τη διαχείριση των διαμερισμάτων, γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας» είπε η αδελφή Μαρία Χοσέ στην El País. «Φέρνουν ένα εισόδημα που μας βοηθά να ζήσουμε, αλλά δεν θέλαμε να γίνει εις βάρος της αποστολής μας. Γι’ αυτό προσλάβαμε κάποιον άλλον για να κάνει τη διαχείριση».

Ο Χαβιέρ Μπερνάλ και ο συνεργάτης του Λουίς Μπιντόν άκουσαν για την κάπως παράξενη αυτή δουλειά και έσπευσαν να βρουν τις μοναχές. «Ηρθαμε σε επαφή μαζί τους το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιος που αγοράζει τα γλυκά τους μας είπε ότι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα δωμάτια που είχαν στη μονή ως τουριστικά διαμερίσματα» είπε ο Μπερνάλ στην εφημερίδα.

Τα δύο μέρη κατέληξαν σύντομα σε συμφωνία διάρκειας ενός έτους και τα διαμερίσματα μπορούν πλέον να ενοικιαστούν από 90 έως 180 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός τους, για ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων.

Σύμφωνα με τον Μπερνάλ, οι δύο πρώτοι μήνες των ενοικιάσεων έχουν προσελκύσει περισσότερους ξένους επισκέπτες παρά Ισπανούς. «Μέχρι στιγμής ήταν κυρίως ξένοι, αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των Ισπανών που τα επιλέγουν είναι υψηλότερο από ό,τι συνήθως σε αυτό το είδος ιδιοκτησίας» σχολίασε στην El País.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...