188
Αυξάνεται το τέστινγκ από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα | Intime

Στο κόκκινο Σέρρες, Καρδίτσα και ακόμη 13 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 14:08
Αυξάνεται το τέστινγκ από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα
|Intime

Στο κόκκινο Σέρρες, Καρδίτσα και ακόμη 13 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 14:08

Ακόμη περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας βρέθηκαν στο κόκκινο του νέου επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, καθώς, όπως έχουν εξηγήσει οι επιστήμονες, όσο λιγότεροι είναι οι εμβολιασμένοι σε μία ευρύτερη περιοχή, τόσο περισσότερο αυξάνεται και το επιδημιολογικό φορτίο, με αποτέλεσμα να ξεκινούν τα περιοριστικά μέτρα.

Αυτήν την εβδομάδα στο κόκκινο μπήκαν οι Σέρρες και η Καρδίτσα. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, είχε ζητήσει εθελοντικό μίνι lockdown (εδώ).

Συνολικά 13 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται πλέον στο κόκκινο, δηλαδή το επίπεδο 4, πολύ αυξημένου κινδύνου.

Στο κόκκινο επίπεδο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Πέλλα, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Καστοριά, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη και η Ημαθία.

Την ίδια στιγμή, βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα τους είχαν η Αρτα και η Φωκίδα, οι οποίες μπήκαν στο πράσινο του επιδημιολογικού χάρτη.

Ωστόσο, από το Σάββατο καταργούνται τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν στις κόκκινες περιοχές και ο επιδημιολογικός χάρτης έχει πλέον μόνο ενημερωτική αξία για τους κατοίκους της κάθε περιοχής, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (εδώ).

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...