231
|

Ρower Ρass: Εκ νέου αίτηση από απόψε για όσους άλλαξαν στοιχεία κατοικίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 12:05

Ρower Ρass: Εκ νέου αίτηση από απόψε για όσους άλλαξαν στοιχεία κατοικίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 12:05

Πέμπτη 30 Ιουνίου και από απόψε οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Ρower Ρass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για την ενίσχυση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω προσαρμογής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, προκειμένου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το Ρower Ρass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν όσοι δικαιούχοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική τους δήλωση, μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία που τροποποιήθηκαν στη φορολογική δήλωση η οποία υπεβλήθη μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που ήδη έχουν υποβληθεί.

Συγκεκριμένα, αφορά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για την επιδότηση και ακολούθως τη φορολογική δήλωσή τους, αλλάζοντας τη διεύθυνση κατοικίας τους και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το Ρower Ρass. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης για το power pass. Σε όλες τις υπόλοιπες η αίτηση προχώρησε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα του Power Pass, επισημαίνεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν από την αίτηση για την επιδότηση, στην πλατφόρμα https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...