184
Οι επενδύσεις έφεραν πτώσης της λειτουργικής κερδοφορίας | REUTERS/Yves Herman

Πτώση κερδών 40% για τη μητρική της ΙΚΕΑ – υποχώρηση 26% και στα λειτουργικά κέρδη

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 11:37
Οι επενδύσεις έφεραν πτώσης της λειτουργικής κερδοφορίας
|REUTERS/Yves Herman

Πτώση κερδών 40% για τη μητρική της ΙΚΕΑ – υποχώρηση 26% και στα λειτουργικά κέρδη

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 11:37

Μείωση κερδών ανακοίνωσε ο  μητρικός όμιλος της ΙΚΕΑ, Ingka Group, εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων που, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποίησε για τη βελτίωση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων της εταιρείας  και το λανσάρισμα νέων μικρότερων καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, για το οικονομικό έτος Σεπτεμβρίου 2017 – Αυγούστου 2018 τα ετήσια καθαρά κέρδη του ομίλου που λειτουργεί 367 καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο, υποχώρησαν κατά 40,6% στα 1,47 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν μείωση 25,7%

Την ίδια περίοδο ο Ingka Group προχώρησε σε επενδύσεις  2,8 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η επιτάχυνση των επενδύσεων σε μικρότερα καταστήματα εντός αστικών κέντρων, καθώς ολοένα λιγότερος κόσμος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ηδη μικρότερα city stores λειτουργούν από φέτος σε Στοκχόλμη και Μαδρίτη και στα μέσα του 2019 είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια ενός ακόμη στο κέντρο του Παρισιού.

Εν τω μεταξύ οι online πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο.

Ο όμιλος Ingka ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδιο περικοπής 7.500 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020 – κυρίως θέσεις γραφείου- καθώς προχωρά η αναδιάρθρωση των δραστηριότητων με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα city stores.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...