250
ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής |

Ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές στη Wind – άντλησε €525 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 14:00
ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής
|

Ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές στη Wind – άντλησε €525 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 14:00

Το ποσό των 525 εκατ. ευρώ άντλησε επιτυχώς την Πέμπτη από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές η Wind Ελλάς, με νέο ομόλογο πενταετούς διάρκειας και με κουπόνι που διαμορφώθηκε στο 4,25%, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding).

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ταμειακές της ροές, εξυπηρετεί την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ και τις επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η σταθερή πρόοδος που παρουσιάζει η χρηματοοικονομική εικόνα της Wind τα τελευταία χρόνια, ενίσχυσε το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές για την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Wind καταγράφει 14 τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση της λειτουργικής της κερδοφορίας, συνεχή βελτίωση των εσόδων και διεύρυνση του πελατολογίου της.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 2016-2018 η εταιρεία πέτυχε αύξηση του EBITDA κατά 36,7%, ενώ ενίσχυσε τα έσοδά της από υπηρεσίες κατά 4,2%.

Η ανοδική πορεία συνεχίζεται και το 2019, καθώς κατά το α΄ εξάμηνο τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 3,2% σε σχέση με το 2018, φτάνοντας στα 249,3 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα 66,9 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 21,6%.

«Η σταθερή μας πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης που εφαρμόζουμε, αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής (φωτογραφία) και πρόσθεσε: «H συγκεκριμένη έκδοση, εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και μικρότερο χρηματοδοτικό κόστος για την εταιρεία».

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν οι Goldman Sachs, JP Morgan και HSBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...