538
Η 49χρονη Μακένζι Μπέζος, τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ... χάρη στο διαζύγιό της | Wikipedia

Τρίτη πλουσιότερη Αμερικανίδα χάρη σε ένα διαζύγιο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 21:28
Η 49χρονη Μακένζι Μπέζος, τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ... χάρη στο διαζύγιό της
|Wikipedia

Τρίτη πλουσιότερη Αμερικανίδα χάρη σε ένα διαζύγιο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 21:28

Όταν, προ λίγων μηνών, ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου και η σύζυγός του αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο, όλοι περίμεναν πως ο Τζεφ Μπέζος θα έχανε ένα μεγάλο μέρος από την περιουσία του.

Το οποίο ασφαλώς και συνέβη, καθώς εκχώρησε μετοχές της Amazon αξίας 36 δισ. δολαρίων (σχεδόν το ένα τέταρτο του ποσοστού του στην εταιρεία!) στην Μακένζι Μπέζος, αλλά αυτό δεν τον… πτόησε από το να είναι για ακόμη μια φορά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και φυσικά στην Αμερική.

Σύμφωνα λοιπόν με την λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon διατηρεί τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Η περιουσία του πλέον ανέρχεται στα 114 δισ. δολάρια, από 160 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι.

Ωστόσο, η μεγάλη κερδισμένη δεν είναι άλλη από την 49χρονη Μακένζι, η οποία χάρη σε αυτήν την εξέλιξη βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας την 15η θέση συνολικά, με περιουσία 36,1 δισ. δολαρίων, ενώ αυτομάτως έγινε και η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στην Αμερική.

Η Μακένζι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, το μεσαίο από μια οικογένεια με τρία παιδιά.

Οι γονείς της, μια νοικοκυρά και ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος, την έστειλαν στο Χότσκις, στο οικοτροφείο του Κονέκτικατ, όπου αποφοίτησε έναν χρόνο νωρίτερα από το κανονικό.

Σπούδασε στο Κέμπριτζ και μετά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπου ειδικεύτηκε στην Αγγλική Λογοτεχνία.

Η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας Τόνι Μόρισον ήταν η σύμβουλος της διατριβής της.

Μετά την αποφοίτησή της, ξεκίνησε να εργάζεται στο hedge fund D.E. Shaw, όπου γνώρισε τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αποχώρησε για να ιδρύσει την Amazon το 1994.

Η Μακένζι απομακρύνθηκε από το προσκήνιο όταν η Amazon μπήκε στο χρηματιστήριο, το 1997, προκειμένου να επικεντρωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων και στο μεγάλωμα των παιδιών που απέκτησαν μετά τον γάμο τους.

Κρατούσε χαμηλό προφίλ μέχρι το 2005, όταν ο εκδοτικός οίκος HarperCollins δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «The Testing of Luther Albright».

Έκτοτε άρχισε να έχει συχνότερη δημόσια παρουσία.

Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος ένα χρόνο πριν από το διαζύγιό τους: αυτός είναι ο πλουσιότερος στην υφήλιο και εκείνη μια από τις πλουσιότερες Αμερικανίδες (EPA/CLEMENS BILAN)

Πλουσιότερη γυναίκα των ΗΠΑ (και Νο11 στην συνολική λίστα) εξακολουθεί να είναι η Αλις Γουόλτον, κόρη του ιδρυτή των Walmart, Σαμ, με περιουσία 51.4 δισ. δολαρίων και δεύτερη η Τζούλια Κοχ, χήρα του προσφάτως αποβιώσαντος Ντέιβιντ Κοχ, διευθύνοντος συμβούλου της Koch Industries, ο οποίος της κληροδότησε 48 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, όπως και πέρυσι, ωστόσο η διαφορά του από τον Μπέζος έχει πλέον μειωθεί δραματικά και κυμαίνεται μόλις στα… οκτώ δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Γουόρεν Μπάφετ στην τρίτη θέση, με περιουσία 80,8 δισ. δολαρίων, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην τέταρτη, με περιουσία 69,6 δισ. δολαρίων, και ο Λάρι Ελισον στην πέμπτη θέση, με 65 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε άλλες 16 θέσεις στη φετινή κατάταξη και πλέον βρίσκεται στην 275η θέση, με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

Πέρυσι είχε υποχωρήσει στην 259η θέση από την 248η όπου βρισκόταν το 2017, ενώ βρίσκεται 119 θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με την περίοδο πριν αναλάβει την προεδρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...