430
Λίγες εβδομάδες πριν από την παρέλευση του 18μηνου προφυλάκισης, ο dr Kontos κόλλησε κορονοϊό | INTIMEnews

Προκλητικός ακόμη και στη δίκη του ο «δρ Θάνατος»: δήλωσε εισαγωγή στον «Ευαγγελισμό» λόγω κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 13:49
Λίγες εβδομάδες πριν από την παρέλευση του 18μηνου προφυλάκισης, ο dr Kontos κόλλησε κορονοϊό
|INTIMEnews

Προκλητικός ακόμη και στη δίκη του ο «δρ Θάνατος»: δήλωσε εισαγωγή στον «Ευαγγελισμό» λόγω κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 13:49

Μόλις 24 ημέρες πριν από την παρέλευση του 18μηνου προφυλάκισης του «δρος Θάνατος»  – dr Kontos ή Νικόλαος Κοντοστάθης (περισσότερα για τη δράση του εδώ) – η δίκη του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών, διεκόπη, καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε αδυναμία να παραστεί, λόγω εισαγωγής του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορονοϊό, και οι συνήγοροί του ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραστούν στο δικαστήριο!

Η δεύτερη ημέρα της δίκης του «Dr Kontos» και των 16 συγκατηγορουμένων του ήταν από την αρχή προβληματική, καθώς το δικαστήριο υποχρεώθηκε να περιμένει επί μιάμιση ώρα μία εκ των ενόρκων που άργησε να προσέλθει, ώστε να ξεκινήσει την συνεδρίαση.

Με την έναρξη της διαδικασίας ήταν και πάλι απών από το εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του «Dr Kontos», ο εντολέας τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό», όπου, όπως υποστήριξαν, εισήχθη το Σάββατο και έτσι οι ίδιοι αδυνατούν να λάβουν εξουσιοδότηση για την παράστασή τους!

Κάλεσαν μάλιστα το δικαστήριο να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο, ώστε να τους επιβεβαιώσει την εισαγωγή του εντολέα τους και με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, πρότειναν τη διακοπή της δίκης μέχρι να αναρρώσει ο «δρ Θάνατος».

Η τοποθέτηση της υπεράσπισης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που έκανε λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό», τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Το δικαστήριο ωστόσο δεν έχει μόνο αυτό το πρόβλημα να λύσει, καθώς και σήμερα οι συνήγοροι έθεσαν το θέμα του χώρου όπου διεξάγεται η δίκη. Οι δικηγόροι στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το γεγονός ότι η εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους εν μέσω μάλιστα και της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τονίζοντας πως παραβιάζεται ο νόμος, καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν επιτρέπονται πάνω από 30 άτομα: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον», ανέφεραν μεταξύ άλλων, με την πρόεδρο να τους απαντά πως έχει υποβάλει αίτημα στην διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15.00, προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ώστε να κρίνει στη συνέχεια τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η δίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...