231
Το «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας» | SOOC

Προκαταρκτική για σκουλήκι που βρέθηκε σε πιάτο ασθενή στο νοσοκομείο Νίκαιας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 12:18
Το «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας»
|SOOC

Προκαταρκτική για σκουλήκι που βρέθηκε σε πιάτο ασθενή στο νοσοκομείο Νίκαιας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 12:18

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η διοίκηση του «Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας», για το σκουλήκι που βρήκε στο πιάτο με το φαγητό του ασθενούς.

Το περιστατικό κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) , περιγράφοντας παράλληλα σε ανακοίνωσή τους «τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ασθενούς και την αναφορά στη συνέχεια της προϊσταμένης νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, «στη Β’ καρδιολογική κλινική, στον θάλαμο 205 και στην ασθενή (αναφέρεται το όνομα της νοσηλευομένης), καθώς έτρωγε το μεσημεριανό φαγητό βρήκε μέσα σε αυτό σκουλήκι».

Η διοίκηση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό και ήδη έχει διαταχθεί διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου «να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές».

Σε μια προσπάθεια πάντως να καθησυχαστούν οι νοσηλευόμενοι, η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι «καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων, από την επόπτρια δημόσιας υγείας και την προϊσταμένη του τμήματος διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από τη διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια δημόσιας υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως».

Ως εκ τούτου, παραμένει άγνωστο πώς βρέθηκε σκουλήκι στο πιάτο του ασθενούς, τη στιγμή που η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς και υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των χώρων όπου προετοιμάζεται το φαγητό των πασχόντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...