154
Οι Πορτογάλοι καλούνται να εκλέξουν νέα κυβέρνηση, ωστόσο ο «τοκετός» δεν προμηνύεται εύκολη υπόθεση | REUTERS/Rodrigo Antunes

Πορτογαλία: Εκλογικό θρίλερ εν μέσω πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 13:17
Οι Πορτογάλοι καλούνται να εκλέξουν νέα κυβέρνηση, ωστόσο ο «τοκετός» δεν προμηνύεται εύκολη υπόθεση
|REUTERS/Rodrigo Antunes

Πορτογαλία: Εκλογικό θρίλερ εν μέσω πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 13:17

Εν μέσω πανδημίας οι Πορτογάλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέα κυβέρνηση, ωστόσο τα στοιχεία των δημοσκόπων καταγράφουν πως αυτό δεν θα συμβεί εύκολα, δεδομένου ότι ο νικητής θα χρειαστεί στήριξη από κόμμα της αντιπολίτευσης για να βρεθεί στην εξουσία.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) που φερόταν ως φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, βρέθηκε τελικά να παλεύει στήθος με στήθος με τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο του Πόρτο, Ρουί Ρίο.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το PS του Κόστα πιστώνεται με 35% ή 36% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 33% για το PSD του Ρίο.

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η Ακρα Δεξιά, το κόμμα Chega (Αρκετά), το οποίο με περίπου 6% της πρόθεσης ψήφου ενδέχεται να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, λίγο μπροστά από τους φιλελεύθερους και τους σχηματισμούς της ριζοσπαστικής αριστεράς, το Μπλοκ της Αριστεράς και το συνασπισμό κομμουνιστών – πρασίνων.

Τα πρώτα exit polls θα δημοσιοποιηθούν στις 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...