437
|

«Πορτ Ουβέρτ»: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του!

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 12:47

«Πορτ Ουβέρτ»: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του!

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 12:47

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και για να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για μία μεγάλη ολοήμερη γιορτή στις 23 Σεπτεμβρίου!

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, dj set, συναυλίες, μαθήματα χορού zumba, εικονικές περιηγήσεις σε μεγάλα μουσεία της Γαλλίας, αναγνώσεις, χορωδία, παιχνίδια, πιλοτικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας, karaoke και πολλές ακόμη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κτίριο της οδού Σίνα, να ανακαλύψουν τα προγραμματισμένα δρώμενα, να γευτούν τις σπεσιαλιτέ του νέου μπιστρό Maya, le bistro, να εξερευνήσουν τις πλούσιες συλλογές της βιβλιοθήκης, να δοκιμάσουν ένα δια ζώσης μάθημα γαλλικών, να ενημερωθούν για τις εξετάσεις και τις πιστοποιήσεις γαλλικής γλώσσας, και για τις σπουδές στη Γαλλία…

Ολη η ομάδα του Ινστιτούτου ανυπομονεί να υποδεχτεί το κοινό!

Κυριότερες στιγμές της ημέρας

• Το πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους: zumba στα γαλλικά, αφήγηση παραμυθιών, κατασκευές origami στη βιβλιοθήκη, προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Auditorium, εικονικές περιηγήσεις στο ψηφιακό μουσείο Micro-folie και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας.

• Σε συνεργασία με το Athens Voice 102.5, το Γαλλικό Ινστιτούτο δίνει λευκή κάρτα στη Λιάνα Μαστάθη, Dj/ραδιοφωνική παραγωγό του σταθμού, για μία μοναδική ατμόσφαιρα γαλλόφωνης μουσικής στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

• Το απόγευμα, η γιορτή συνεχίζεται με ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό και μουσικό δρώμενο, με τη καθοδήγηση της Nefeli Meg και του Αλεξ Κάβδα και με τη συμμετοχή της χορωδίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Les Choraliennes, με ένα karaoke στα γαλλικά, με μαθήματα γαλλικών express στο ψηφιακό μουσείο, με ένα κυνήγι θησαυρού και βιντεοπαιχνίδια στη βιβλιοθήκη. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, οι πιο περίεργοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κτίριο.

• Στο χώρο της υποδοχής θα παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο των μαθημάτων που προσφέρει το Γαλλικό Ινστιτούτο, για τις πιστοποιήσεις και τις εξετάσεις γαλλικής γλώσσας (DELF, DALF, Sorbonne) και για τις σπουδές στη Γαλλία από το γραφείο Campus France. Τα παιδιά και οι ενήλικες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πιλοτικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας, ειδικά σχεδιασμένα από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

• Η γιορτή θα συνεχιστεί μελωδικά, με δύο συναυλίες: με το εμπνευσμένο και οικείο ντουέτο Danai & Io και το ανάλαφρο συγκρότημα Marlot που θα διασκευάσουν γαλλόφωνα μουσικά κομμάτια, επιφυλάσσοντας μοναδικές μουσικές εκπλήξεις στο κοινό.

• Τέλος, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γαλλική ταινία Περί Ορέξεως του Michel Leclerc, που προβλήθηκε στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος τον Μάρτιο του 2023.

Η συμμετοχή στο σύνολο των δρώμενων της ανοικτής ημέρας γνωριμίας είναι ελεύθερη, χωρίς κράτηση, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο IFG.GR

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...