498
H εταιρεία της Ρις Γουίδερσπουν, Hello Sunshine, προωθεί βιβλία που γίνονται ταυτόχρονα σειρές | Facebook / Reese Witherspoon

Πώς η Ρις Γουίδερσπουν μετατρέπει βιβλία σε τηλεοπτικές επιτυχίες

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 11:01
H εταιρεία της Ρις Γουίδερσπουν, Hello Sunshine, προωθεί βιβλία που γίνονται ταυτόχρονα σειρές
|Facebook / Reese Witherspoon

Πώς η Ρις Γουίδερσπουν μετατρέπει βιβλία σε τηλεοπτικές επιτυχίες

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 11:01

Για πάμε ανάποδα. Φέτος το καλοκαίρι το «The Last Thing He Told Me» («Το τελευταίο πράγμα που μου είπε») κυριαρχεί στις αμερικανικές παραλίες. Πρόκειται για ένα θρίλερ που έγινε μπεστ σέλερ χωρίς να αποτελεί μέρος κάποιας σειράς blockbuster, ούτε είναι το (εκπληκτικό) ντεμπούτο ή το τελευταίο μυθιστόρημα κάποιας διάσημης συγγραφέως.

Αλλά η επιτυχία του δεν είναι τυχαία, γράφει η Ελεν Γκέιμερμαν στη Wall Street Journal.

Το μυθιστόρημα της Λόρα Ντέιβ, γραμμένο στο μέσο της σταδιοδρομίας της αμερικανίδας  μυθιστοριογράφου, βρήκε τη στιγμή του εν μέρει χάρη σε ένα deal μεταξύ Νέας Υόρκης και Χόλιγουντ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, με το βιβλίο να είναι ήδη διαθέσιμο για προπώληση online, η εκδοτική εταιρεία της Ρις Γουίδερσπουν, Hello Sunshine, ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον τίτλο για μια σειρά με λίγα επεισόδια της πλατφόρμας  Apple TV + με πρωταγωνίστρια τη Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός. Στις 4 Μαΐου, την ημέρα που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα, η  Γουίδερσπουν το παρουσίασε ως μηνιαία επιλογή του book club της. Και οι πωλήσεις αυξήθηκαν στη στιγμή.

Η Ρις Γουίδερσπουν προωθεί το μυθιστόρημα της Λόρα Ντέιβ (Facebook/Reese Witherspoon)

«Είναι η τέλεια δημιουργία προϊόντος», λέει στην WSJ η Κρίστεν ΜακΛιν, εκτελεστική διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας NPD BookScan. «Oλοι οι τομείς  ήταν ευθυγραμμισμένοι».

Η τηλεόραση αποφασίζει ποια βιβλία διαβάζουμε όπως ποτέ άλλοτε. Καθώς οι πλατφόρμες ροής μάχονται για νέο περιεχόμενο, λαχταρούν τους περίπλοκους χαρακτήρες και το προωθητικό στόρι που είναι ready-made σε πολλά μυθιστορήματα. Επιτυχίες όπως το «Big Little Lies» του HBO, μια βραβευμένη σειρά γεμάτη σταρ, που βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα της Λιάν Μοριάρτι, μπορούν να ενισχύσουν μια πλατφόρμα streaming. Ο όγκος των επιλογών book-to-TV (τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε βιβλία) έχει φτάσει στα ύψη, μαζί με τις τιμές αυτών των συμφωνιών. Μάλιστα, τη στιγμή που ένας αναγνώστης ανακαλύπτει ένα νέο βιβλίο, η μελλοντική τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου έχει ήδη ξεκινήσει και το κάστινγκ της σειράς έχει ήδη γίνει.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η έμφαση σε βιβλία που μπορούν να μεταφερθούν στην οθόνη έχει ενταθεί και ενισχυθεί », λέει η Λόρεν Νόιστατερ, επικεφαλής του τμήματος κινηματογράφου και τηλεόρασης της εταιρείας Hello Sunshine. «Είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για την αφήγηση ιστοριών στην οθόνη».

Το «The Last Thing He Told Me» είναι η ιστορία του Οουεν, ενός στελέχους υψηλής τεχνολογίας που εξαφανίζεται όταν αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία του εξαπατά τους επενδυτές. Η Χάνα, ξυλουργός υψηλού επιπέδου, νέα σύζυγος του Οουεν και μητριά της έφηβης κόρης του, Μπέιλι, παίρνει ένα ανώνυμο γράμμα που γράφει: «Προστατέψτε την».  Οταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταλάβουν τι συνέβη στον Οουεν, η Χάνα μαθαίνει πώς να είναι η μητέρα που δεν είχε ποτέ η Μπέιλι.

«Συνειδητοποίησα ότι κατ’ αρχάς ήταν η ιστορία μιας γυναίκας που γίνεται μητέρα», λέει στην WSJ η συγγραφέας του θρίλερ Λόρα Ντέιβ. «Η κεντρική ιστορία ήταν πραγματικά για το πώς αυτές οι δύο γυναίκες βρίσκουν το δρόμο που τις φέρνει τη μία κοντά στην άλλη».

Ωστόσο για τους ατζέντηδες του Χόλιγουντ, σημαίνει και κάτι ακόμη: ζουμερούς ρόλους για δύο ηθοποιούς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...