307
|

«10 μικροί μύθοι», Γιώργος Αρκουλής (Αθλότυπο)

Avatar Γιάννης Γεωργακόπουλος 17 Φεβρουαρίου 2011, 06:44

«10 μικροί μύθοι», Γιώργος Αρκουλής (Αθλότυπο)

Avatar Γιάννης Γεωργακόπουλος 17 Φεβρουαρίου 2011, 06:44

Το 1969 και για πέντε χρόνια προβαλλόταν μια από τις πλέον δημοφιλείς σειρές στην τηλεόραση του BBC, το καταπληκτικό Monthy Pythons Flying Circus. To πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορα σκέτς, άσχετα μεταξύ τους , γεμάτα όμως απίθανο χιούμορ. Η μεταφορά από το ένα σκετσάκι στο άλλο γινόταν πάντα με την ακόλουθη φράση.. “And now, for something, completely different!”. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το «10 μικροί μύθοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο», του Γιώργου Αρκουλή.

Πρόκειται για μια πιο ανάλαφρη, πιο χαλαρωτική προσέγγιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άκρως χιουμοριστική, γεμάτη ευτράπελα, μέσα από φιγούρες, όλες ετερόκλητες μεταξύ τους, όλες cult, που στις εποχές του ρομαντικού ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και λίγο αργότερα αφήσανε το στίγμα τους. Όλοι τους με όνομα βαρύ, όλοι τους ιδιόμορφοι χαρακτήρες, σίγουρα προσωπικότητες εντελώς ξεχωριστές. Από τον μπον βιβέρ, τον αριστοκράτη Δημήτρη Καρέλλα, τον «Ε, ρε, Εθνικάααααρα», Γιάννη Μαντζουράνη, τον άνθρωπο του οποίου η φωτογραφία κοσμούσε το μαξιλάρι της Βανέσα Ρεντγκρέϊβ, Τότη Φυλακούρη, τον ανεπανάληπτο γλεντζέ της νύχτας Γιώργο Μύρτσο, πιο γνωστό από το σύνθημα – Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά, τον Μάκαρο ή Big Mac, Μάκη Ψωμιάδη, τον τελευταίο αληθινό γκάνκστερ, η ατάκα στον ποδοσφαιριστή Λάκη της ΑΕΚ έχει αφήσει εποχή…τσου! ρε Λάκη, τον προπονητή της πρωτοπορίας, τον προπονητή που έβαλε τους κεφτέδες!! στο ποδόσφαιρο, τον Μπάμπη τον Τακούνα έως τον έναν, τον μοναδικό, τον ανεπανάληπτο, Νικόλα Αλέφαντο, που χωρίς πάσα αμφιβολία, ναι! είναι παλικάρι.

Ο Γιώργος Αρκουλής και η πένα του για άλλη μία φορά ενθουσιάζουν, συναρπάζουν τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και πρέπει να πω,  πως συμφωνώ απόλυτα μαζί του όταν σχολιάζει, πως οι δέκα αυτοί μικροί μύθοι, ίσως να μην έχουν να πουν κάτι σε όσους συνηθίζουν να βλέπουν τη ζωή μόνο από τη σοβαρή της πλευρά. Είναι όμως πιθανό,  να χαρίσουν μία εναλλακτική ενημέρωση, σίγουρα  ενδιαφέρουσα,  γύρω από τα διάσημα αυτά πρόσωπα της μπάλας. Πάμε λοιπόν να χαλαρώσουμε, με κάτι..εντελώς διαφορετικό!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News