189
Ποιος θα είναι ο επόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών; | Facebook

Πληθώρα υποψηφίων για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 15:11
Ποιος θα είναι ο επόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών;
|Facebook

Πληθώρα υποψηφίων για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 15:11

Η μάχη για την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ήδη αρχίσει, με πέντε υποψηφιότητες να έχουν ήδη κλειδώσει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά στην «Καθημερινή».

Πρόκειται για τον νυν πρύτανη Θάνο Δημόπουλο και τους καθηγητές Στάθη Ευσταθόπουλο, Ευθύμιο Λέκκα, Ναπολέοντα Μαραβέγια και Μαρίζα Φουντοπούλου. Μέχρι στιγμής, μόνο ο κ. Ευσταθόπουλος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται να υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις, ενώ αναμένεται να προστεθούν και νέα ονόματα στη λίστα. Διάφορα σενάρια υπάρχουν άλλωστε και για τον χρόνο διεξαγωγής των πρυτανικών εκλογών, ο οποίος συσχετίζεται άμεσα τόσο με τον αντίστοιχο των εθνικών εκλογών, αλλά και το αποτέλεσμά τους.

Ο νυν πρύτανης, κ. Δημόπουλος, είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο και θεωρείται γενικά επιτυχημένος στη θητεία του. Ο Ναπολέων Μαραβέγιας είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και νυν αναπληρωτής του Θάνου Δημόπουλου.

Ο Ευθύμιος Λέκκας είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος γνωστός και για τις παρεμβάσεις του σε θέματα φυσικών καταστροφών.

Ο Στάθης Ευσταθόπουλος είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και η γυναίκα που συμπληρώνει την πεντάδα των μέχρι στιγμής υποψηφίων, η κυρία Φουντοπούλου, είναι καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...