249
Ο Δημήτρης Καμμένος στην τελευταία του παρουσία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής | INTIMEnews

Τέλος στο σίριαλ: Ο Δ.Καμμένος παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 15:53
Ο Δημήτρης Καμμένος στην τελευταία του παρουσία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής
|INTIMEnews

Τέλος στο σίριαλ: Ο Δ.Καμμένος παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 15:53

Αφού έγινε σίριαλ και προηγήθηκαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Δημήτρης Καμμένος παρέδωσε τελικά τη θέση του αντιπρόεδρου της Βουλής.

Όπως είχε προαναγγείλει κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Νίκο Βούτση, ο διαγραφείς από τον Πάνο Καμμένο βουλευτής, υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση κάτω).

306486

«Ακολουθώντας τη συζήτηση που έχει προηγηθεί στις δύο διασκέψεις προέδρων για το ζήτημα της αντιπροεδρίας στη Βουλή, θα συμμετάσχω τη Δευτέρα στη διάσκεψη των προέδρων, διότι δεν πρέπει να λείπει κάποιος από τους αντιπροέδρους, διότι έχει προγραμματιστεί ψηφοφορία για δικαστικούς. Μετά τη διάσκεψη θα παραιτηθώ και θα παραδώσω τη θέση του αντιπροέδρου», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο ανεξάρτητος βουλευτής που διεγράφη από τους ΑΝΕΛ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ.

306484

«Όταν δεν είναι σε κόμμα ένας βουλευτής, δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει περίπτωση, ανεξάρτητος βουλευτής, πόσω μάλλον επειδή άλλαξε στάση, να παραμείνει αντιπρόεδρος. Αν υπήρχε διασταλτική ερμηνεία στον Κανονισμό της Βουλής, θα μπορούσε να το κάνει. Όμως, ο Κανονισμός, όπως μάλιστα τροποποιήθηκε, είναι πολύ σαφής. Δεν είναι καλό, δεν είναι σωστό να επιμένει ότι θα παράμεινει αντιπρόεδρος», είχε τονίσει από την πλευρά του ο Πρόεδος της Βουλής για θέμα προτού συναντηθεί με τον βουλευτή και δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Η εκλογή του νέου αντιπροέδρου, τον οποίο θα προτείνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, θα γίνει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 14.00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...