309
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο | IntimeSports

Πετρούνιας: Δεν μπορώ να δεχτώ τις κατάρες που έγραψαν για τα παιδιά μου

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 13:46
Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο
|IntimeSports

Πετρούνιας: Δεν μπορώ να δεχτώ τις κατάρες που έγραψαν για τα παιδιά μου

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 13:46

Εχουν περάσει δύο μήνες από εκείνη τη σύντομη συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια και την ατυχή δήλωσή του για το #MeToo στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Ολυμπιονίκης μας τότε είχε κάνει λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά», αμφισβητώντας ουσιαστικά τη σοβαρότητα των καταγγελιών.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεών του, ο Πετρούνιας είχε ζητήσει συγγνώμη, τονίζοντας ότι στέκεται δίπλα σε όποια γυναίκα έχει υποστεί κακοποίηση.

Σε νέα συνέντευξή του στην εκπομπή «Το Πρωινό», την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρωταθλητής μας αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν εκείνες τις δηλώσεις του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: «Αντιλήφθηκα την ίδια στιγμή ότι διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου. Οποιος με γνωρίζει ως άνθρωπο, ξέρει ότι είμαι μπροστά σε οτιδήποτε αφορά ευάλωτες ομάδες. Προφανώς είμαι κατά της βίας, οποιασδήποτε μορφής βία. Ενδεχομένως να έχει υπάρξει, χωρίς εγώ να το έχω δει. Εγώ μεγάλωσα στη Δάφνη και στη Νέα Σμύρνη, στο γυμναστήριο που ήμουν εγώ δεν έχω δει κάτι. Εγώ δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο. Φυσικά είμαι πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να καταθέσω όσα ξέρω».

«Δέχθηκα την κριτική, αναγνωρίζοντας το λάθος όπως ακούστηκε. Οταν λες κάτι δημόσια, θα πρέπει να δεχθείς την κριτική. Βέβαια, δεν μπορώ να δεχθώ τις κατάρες που έγραψαν για τα παιδιά μου ή για μέλη της οικογένειάς μου άνθρωποι που κάθισαν πίσω από ένα πληκτρολόγιο», συμπλήρωσε.

Ο Ολυμπιονίκης μίλησε επίσης για την περιπέτειά του στο Τόκιο.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν επεισοδιακοί έτσι κι αλλιώς, λόγω του κορονοϊού. Αντί να πάμε πολύ νωρίς στο Ολυμπιακό Χωριό για να συνέλθουμε από το μακρύ ταξίδι, πήγαμε βάσει πρωτοκόλλου μόλις 4 ημέρες πριν από τους προκριματικούς αγώνες. Μία ημέρα πριν από τον προκριματικό αγώνα, άκουσα ένα «κρακ» στο χέρι μου και σε αυτό οφείλεται η επέμβαση που έκανα πριν από λίγο καιρό. Υπό τέτοιες συνθήκες έκανα δέκα ημέρες διπλές προπονήσεις.

Λυπήθηκα πολύ που δεν πήρα το χρυσό μετάλλιο, αλλά και ανακουφίστηκα, καθώς λυτρώθηκα από όλο αυτό» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...