242
| ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Είμαστε έτοιμοι για το «πράσινο» πιστοποιητικό

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 12:21

Πελώνη: Είμαστε έτοιμοι για το «πράσινο» πιστοποιητικό

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 12:21

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια –καθώς είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε– και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν από την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου», δήλωσε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οπως είπε, το «πράσινο» πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όλους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν και ήδη υπάρχει συντονισμός με τις χώρες-μέλη της ΕΕ, σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου αυτό να είναι δια-λειτουργικό.

Οσον αφορά την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ανάλογα με τα ραντεβού της ομάδας 35-39 ετών, για τα οποία άνοιξε το πρωί η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στη συνέχεια και η επόμενη ηλικιακή ομάδα.

«Ευελπιστούμε», πρόσθεσε, «εντός Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και για τους 18 άνω».

Σε ερώτηση εξάλλου για την επικείμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό και τουρκικό Τύπο, επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα, η κυρία Πελώνη διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον τούρκο ομόλογό του, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή για την πραγματοποίηση της συνάντησης, συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, και αν τελικά έρθει ο κ. Τσαβούσογλου και συμπέσουν τα προγράμματα, θα γίνει και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Αλλες πληροφορίες, την Τετάρτη, ανέφεραν ότι το μόνο που μένει για την οριστικοποίηση της επίσκεψης Τσαβούσογλου είναι η επίσημη ανακοίνωσή της, ενδεχομένως και πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...