190
|

Πέμπτος νεκρός από τον κορονοϊό στον Εχίνο της Ξάνθης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 10:41

Πέμπτος νεκρός από τον κορονοϊό στον Εχίνο της Ξάνθης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 10:41

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον Εχίνο της Ξάνθης, ο οποίος μετρά δεκάδες κρούσματα και δυστυχώς πέντε νεκρούς πια, μέσα σε λίγα 24ωρα. Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα 64 ετών από τον Εχίνο κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η γυναίκα –το πέμπτο θύμα του ιού στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες– έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, γλαύκωμα και δυσλιπιδαιμία και νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 8 Ιουνίου.

Ετσι, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από την έναρξη της επιδημίας ανήλθε στους 188.

Η κοινότητα του Εχίνου υπήρξε εστία του κορονοϊού και τον περασμένο Μάρτιο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, είπε ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να πρόκειται για εισαγόμενα κρούσματα, καθώς πολλοί από τους κατοίκους της ορεινής αυτής περιοχής της Ξάνθης εργάζονται στο εξωτερικό, ενώ μπορεί να ήρθαν σε επαφή με συγγενείς λόγω της μουσουλμανικής γιορτής του μπαϊραμιού. «Ωστόσο δεν είναι θέμα θρησκείας, είναι θέμα χαλάρωσης των κανόνων» σημείωσε ο κ. Μέτιος.

Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε αργά τη νύχτα να σφραγιστεί ουσιαστικά το χωριό (εδώ), με την επιβολή αυστηρής καραντίνας και περιορισμού των κατοίκων του Εχίνου στα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...