187
Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία των Κούρδων | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Παρίσι: Ο δράστης της δολοφονίας τριών Κούρδων «μισούσε τους ξένους»

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2022, 14:49
Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία των Κούρδων
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Παρίσι: Ο δράστης της δολοφονίας τριών Κούρδων «μισούσε τους ξένους»

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2022, 14:49

Ο ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι μίλησε στις αστυνομικές αρχές για το «μίσος που έχει κατά των ξένων», ανέφερε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 69χρονος συνελήφθη την Παρασκευή αφού πυροβόλησε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα διπλανό καφέ στο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες συντάραξαν την κουρδική κοινότητα που ετοιμαζόταν να τιμήσει την επέτειο από την ανεξιχνίαστη δολοφονία τριών ακτιβιστών, προκαλώντας διαμαρτυρίες που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο ύποπτος στη διάρκεια της ανάκρισής του είπε ότι μία διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 του προκάλεσε «μίσος για τους ξένους, ενώ αυτό έγινε παθολογικό στο σύνολό του», ανέφερε η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό.

Ο 69χρονος που τέθηκε υπό κράτηση για τη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής φέρεται να ομολόγησε ότι το κίνητρο για την ενέργειά του ήταν ρατσιστικό. Ο δράστης μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Μάλιστα, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και επρόκειτο να δικαστεί για μια άλλη υπόθεση, για επίθεση με σπαθί εναντίον ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

Η ανάκριση του θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψει η υγεία του, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση των αρχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...