182
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS) |

Οι Τούρκοι υποδεικνύουν στην ΕΕ ότι πρέπει να είναι αμερόληπτη…

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 20:57
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS)
|

Οι Τούρκοι υποδεικνύουν στην ΕΕ ότι πρέπει να είναι αμερόληπτη…

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 20:57

Τον ρόλο του μεσολαβητή στις ελληνοτουρκικές διαφορές απονέμει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ενωση με αφορμή τις εργασίες του ατύπου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης, που έγινε στο Βερολίνο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε ανακοίνωση μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκεί ανέφερε, πρώτον, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από την Τουρκία να σταματήσει τις γεωλογικές έρευνες στη Μεσόγειο».

Δεύτερον, οι Τούρκοι κάλεσαν τις Βρυξέλλες να μην υποστηρίζουν «τις απαιτήσεις της Ελλάδας», όπως εμφαντικά υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, «να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία».

Τρίτον, και στην ίδια ανακοίνωση, οι Τούρκοι υποδεικνύουν στους Ευρωπαίους ότι «πρέπει να είναι έντιμοι και αμερόληπτοι μεσολαβητές μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας» σε ό,τι έχει να κάνει με «την επίλυση της κατάστασης στη Μεσόγειο».

Από πλευράς της, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε την Παρασκευή 28 Αυγούστου ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν, λέει η ανακοίνωση, είπε στον νορβηγό πολιτικό προϊστάμενο στο ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της παντού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...