195
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαμόγελα - λόγω πλεονάσματος και ΠΑΟΚ | Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσακαλώτος, ο ΠΑΟΚ και οι 3,927 δισ. ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου!

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 23:00
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαμόγελα - λόγω πλεονάσματος και ΠΑΟΚ
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσακαλώτος, ο ΠΑΟΚ και οι 3,927 δισ. ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου!

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 23:00

Δεν χρειάζεται να έχεις ντοκτορά στα Οικονομικά για να καταλήξεις ότι όταν κάποιος δεν πληρώνει τις οφειλές του, φέρεται να έχει πλεόνασμα. Ετσι, σε 3,927 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον μήνα Μάρτιο – από 3,824 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 1,120 δισ. ευρώ έναντι 1,256 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 2,297 δισ. ευρώ τον Μάρτιο έναντι 2,361 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, ενώ οι οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 364 εκατ. ευρώ έναντι 305 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, διάθεση για χιούμορ είχε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν, λοιπόν, πήρε τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – κάνοντας το… «μασάζ» τους: «Αν το πλεόνασμα το 2019 είναι 4% το επιπλέον 0,5%, επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου, το κάνουμε ό,τι θέλουμε». Ο γνωστός για τα ποδοσφαιρικά του αισθήματα, έσπευσε να διευκρινίσει: «Θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε κάθε ΠΑΟΚτζή».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εννοείται, ξέσπασαν σε γέλια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...