495
«Η στολή είναι το μόνο που παρέχει ο στρατός» απαντά στην εύλογη απορία ενός στρατιώτη η αξιωματούχος | Telegraph

Οδηγίες προς ρώσους στρατιώτες: «Πάρτε ταμπόν για τις τρύπες από τις σφαίρες»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 17:26
«Η στολή είναι το μόνο που παρέχει ο στρατός» απαντά στην εύλογη απορία ενός στρατιώτη η αξιωματούχος
|Telegraph

Οδηγίες προς ρώσους στρατιώτες: «Πάρτε ταμπόν για τις τρύπες από τις σφαίρες»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 17:26

Να ζητήσουν από τις συζύγους και τις συντρόφους τους ταμπόν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως επίδεσμους σε περίπτωση που τους πυροβολήσουν κλήθηκαν νεοσύλλεκτοι στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα εν λόγω πλάνα, μία γυναίκα η οποία αναγνωρίστηκε ως στρατιωτικός γιατρός, ακούγεται να δίνει οδηγίες σε στρατιώτες εν μέσω της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο στρατός θα τους παρέχει μονάχα στολές, λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζει, όπως έγραψε η Telegraph.

Απαριθμώντας όλα τα αναγκαία είδη που συνήθως θα παρείχαν οι Ενοπλες Δυνάμεις στο προσωπικό τους, αλλά εν προκειμένω δεν μπορούν, η αξιωματούχος δήλωσε στους άνδρες ότι οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές προμήθειες, περιλαμβανομένων ειδών για τις πρώτες βοήθειες.

«Βάλτε τις γυναίκες και τις κοπέλες σας να αγοράσουν σερβιέτες. Τις φθηνότερες σερβιέτες και τα φθηνότερα ταμπόν. Ξέρετε όλοι σε τι χρησιμεύουν τα ταμπόν;», ρώτησε.

«Για να σταματήσει η αιμορραγία;», απαντά ένας άνδρας για να λάβει την απάντηση: «Το βάζεις μέσα στην πληγή από σφαίρα και το ταμπόν διαστέλλεται και ασκεί πίεση στα τραύματα».

«Ολα αυτά τα ξέρω από την Τσετσενία», προσέθεσε η γυναίκα, σε αναφορά στους δύο πολέμους της Ρωσίας στην περιοχή μεταξύ του 1994 και του 2000.

Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Μόσχα παλεύει να εφοδιάσει κατάλληλα και να εξοπλίστει σωστά τους στρατιώτες της, επσήμανε η βρετανική εφημερίδα.

Ωστόσο οι αναφορές ότι οι ρώσοι στρατιώτες εφοδιάζονται με μουσκεμένα χαρτιά υγείας και τηλέφωνα της σοβιετικής εποχής αντί για σύγχρονα όπλα είναι πολλές, προσέθεσε.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες των σταρτιωτών έχουν οδηγήσει πολλούς ρώσους πολίτες οι οποίοι τάσσονται υπέρ του πολέμου να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι το στράτευμα, μέσω πρωτοβουλιών crowdfunding: Τα πάντα, από σκοπευτικά τουφεκιού μέχρι στρατιωτικές μπότες, έχουν σταλεί στην Ουκρανία, πληρωμένα από ρώσους πατριώτες.

Σε κάθε περίπτωση, το προαναφερθέν βίντεο, το οποίο φέρεται να προέρχεται από στρατώνα στη νότια πόλη του Βόλγκογκραντ, είναι ενδεικτικό της αμέλειας της Μόσχας να μεριμνήσει για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τη, εκτίμησε η Telegraph.

«Απαιτούνται υπνόσακοι. Θα κοιμάστε όπου μπορείτε όπου μπορείτε. Επίσης (απαιτούνται) χαλάκια ή μαξιλαράκια για κάμπινγκ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η γυναίκα που απευθυνόταν στους νεοσύλλεκτους.

Οταν ένας εξ αυτών τη ρώτησε αν δε τους παρέχεται τίποτα από όσα είδη απαρίθμησε, η αξιωαμτούχος ήταν ξεκάθαρη: «Ολα αυτά θα πρέπει να φέρετε εσείς. Η στολή είναι το μόνο που παρέχει ο στρατός (…). Δεν έχω επιδέσμους και για εσάς. Επίδεσμοι δεν υπάρχουν πλέον ούτε στα φαρμακεία».

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας σε συνέχεια των αναφορών κατά τις οποίες η έκκληση εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών στο μέτωπο, ύστερα από σειρά ηττών της Μόσχας στην Ουκρανία, προκάλεσε πανικό μεταξύ ανδρών που δε θέλουν να πολεμήσουν ή που φοβούνται ότι θα επιστρατευθούν παρότι δεν έχουν σχετική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Διαδηλωτές κατά της επιστράτευσης συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες εξ αυτών να σλλαμβάνονται. Σε αρκετές χιλιάδες εκτιμώνται οι Ρώσοι που εγκατέλειψαν τη χώρα, επίσης προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να κληθούν στη μάχη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News