347
Ο Χρήστος Λούλης σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. Ο ηθοποιός μίλησε στα κανάλια για το αποσυρθέν σποτ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Χρήστος Λούλης για το επίμαχο σποτ: Εγώ δεν είδα κανένα σεξισμό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 14:44
Ο Χρήστος Λούλης σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. Ο ηθοποιός μίλησε στα κανάλια για το αποσυρθέν σποτ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Χρήστος Λούλης για το επίμαχο σποτ: Εγώ δεν είδα κανένα σεξισμό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 14:44

Το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή του συνωστισμού δεν ήταν σεξιστικό, είπε ο ηθοποιός Χρήστους Λούλης μετά την εσπευσμένη απόσυρσή του γιατί θεωρήθηκε σεξιστικό.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον Ant1, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, είπε ότι στον ίδιο, αλλά και σε αυτούς που το παρουσίασαν δεν φάνηκε να έχει κάτι το επιλήψιμο, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε πια να δείχνουμε μια γυναίκα να κάνει ένα λάθος», γιατί αυτό θα θεωρηθεί σεξιστικό.

Ο ηθοποιός είπε ότι «με πήραν τηλέφωνο, μου ζήτησαν τη βοήθειά μου, αν μπορούσα να βοηθήσω για ένα σποτάκι, για αυτό το μήνυμα, το θεώρησα καθήκον μου, εννοείται αφιλοκερδώς, δεν παίρνεις λεφτά για αυτό το πράγμα, προς θεού».

Πρόσθεσε ότι διάβασε το σενάριο και δεν διαπίστωσε κάτι το σεξιστικό, «ούτε κι αυτοί δεν είδαν, οπότε το κάναμε. Από κει και πέρα τα σποτάκια έχουν βγει, έχουν έναν λόγο ύπαρξης, για να περάσουν ένα μήνυμα. Το σποτάκι αυτό δεν πέτυχε στη δουλειά του, γιατί έμενε ο κόσμος σε κάτι άλλο, πέρα από το μήνυμα και το κατεβάσανε και καλά έκαναν και το κατεβάσανε».

Ακόμη, διευκρίνισε ότι δεν πρότεινε  κάτι άλλο. «Δεν είναι η δουλειά μου. Δεν είμαι καλός στο να γράφω. Δεν έπαθα και την πλάκα μου, αλλά λέω ‘’εντάξει, δεν θα κάνουμε και Σαίξπηρ’’. Ενα σποτάκι θέλουμε με ένα μήνυμα. Θεώρησα ότι το μήνυμα έβγαινε, αυτά, τίποτα άλλο».

Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχτηκε ότι «την πατήσαμε. Πήγα να κάνω έναν τύπο, οποίος είναι ψιλο-θυμωμένος με τη φίλη του που του λέει να πάνε στην πλατεία», αλλά είπε ακόμη ότι «δεν μπορούμε πια να δείχνουμε μια γυναίκα να κάνει ένα λάθος. Είναι ‘’σεξισμός’’. Δεν μπορούμε να δείχνουμε έναν άντρα να προσπαθεί να διορθώσει μια γυναίκα που κάνει ένα λάθος. Είναι ‘’σεξισμός’’. Ανεξαρτήτως ύφους».

Για το ίδιο ζήτημα, ο Χρήστος Λούλης είπε την Κυριακή στην ΕΡΤ ότι το σενάριο του σποτ δεν αναπαράγει το στερεότυπο του νηφάλιου άνδρα και της επιπόλαιης γυναίκας.

Αντίθετα, είπε, «εγώ έχω στο μυαλό μου ένα άλλο στερεότυπο, αυτό μιας γειωμένης γυναίκα και ενός άνδρα που φεύγει αριστερά και δεξιά στα καφενεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...