298
Οι πρώτοι τουρίστες του περσινού καλοκαιριού έφτασαν στα ελληνικά νησιά την 1η Ιουλίου | Intime

Ο Τζόνσον ετοιμάζεται να «πρασινίσει» τα ελληνικά νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 17:25
Οι πρώτοι τουρίστες του περσινού καλοκαιριού έφτασαν στα ελληνικά νησιά την 1η Ιουλίου
|Intime

Ο Τζόνσον ετοιμάζεται να «πρασινίσει» τα ελληνικά νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 17:25

Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί σε 30 χώρες ενδέχεται να χαρακτηριστούν «πράσινοι» από τη βρετανική κυβέρνηση, δηλαδή ασφαλείς για τους τουρίστες, από τις 17 Μαΐου.

Ελληνικά νησιά μπορεί να βρίσκονται στη σχετική λίστα, σύμφωνα με την Telegraph, που αναφέρει ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης σε 85 νησιά σημαίνει ότι δημοφιλείς προορισμοί για τους βρετανούς τουρίστες, όπως η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη, θα θεωρούνται ασφαλείς.

Ολοι οι προορισμοί που θα «πρασινίσουν», έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης και χαμηλά κρούσματα.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι το νέο σύστημα της κυβέρνησης θα υπολογίζει τα νησιά μίας χώρας διαφορετικά από την υπόλοιπη, ανάλογα με τη βαθμολογία τους στους εμβολιασμούς και τα κρούσματα. Δηλαδή για παράδειγμα, μπορεί η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη να είναι «πράσινες» για τους Βρετανούς, αλλά η ενδοχώρα να παραμείνει «κόκκινη».

Αλλες περιοχές που υπολογίζεται να είναι στη λίστα, είναι η Μάλτα με 44,1% του πληθυσμού εμβολιασμένο, οι Αζόρες με 36,1%, η Μαδέιρα με 33,7%, τα Κανάρια Νησιά με 25% και οι Βαλεαρίδες Νήσοι με 25,4%.

Επίσης, το Ισραήλ, τα Μπαρμπέιντος, το Μαρόκο, οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες, η Γρενάδα, η Σάντα Λουτσία, η Αντίγκουα, τα νησιά Τουρκς και Κάικος, τα Φόλκλαντ και η Αγία Ελένη, αναμένεται να ανήκουν στις «πράσινες» περιοχές του πλανήτη, καθώς όλες έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και λίγα κρούσματα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να προμηθεύσει τους πολίτες με πιστοποιητικά εμβολιασμού για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Βρετανούς στις 15 Μαΐου, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία τον Ιούνιο.

Η λίστα των Βρετανών θα ανακοινωθεί μεταξύ 5 και 10 Μαΐου. Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αναμένεται να χαρακτηριστεί «πορτοκαλί», κάτι που σημαίνει ότι όταν επιστρέφουν στη Βρετανία θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να πληρώσουν για δύο μοριακά τεστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...