888
Νεώριο, καλοκαίρι 2018: ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στον κόσμο του μοχθου και της εργασίας | INTIMEnews

O Tσίπρας ξαναχτίζει το προφίλ του λαϊκού ηγέτη [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 13:18
Νεώριο, καλοκαίρι 2018: ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στον κόσμο του μοχθου και της εργασίας
|INTIMEnews

O Tσίπρας ξαναχτίζει το προφίλ του λαϊκού ηγέτη [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 13:18

Καλοκαίρι 2018 και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε ξανά στη Σύρο, μετά τον περασμένο Μάρτιο, για μία ακόμη μεταμνημονιακή ομιλία και τον δεύτερο -μετά το Βαθύ στην Ιθάκη– μεταμνημονιακό περίπατο (για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά του λόγια) ανάμεσα στον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να περπατήσει από το λιμάνι της Ερμούπολης μέχρι το δημαρχείο και στη διαδρομή είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει χειραψίες και να συνομιλήσει με τους πολίτες (φωτογραφίες κάτω από INTIMEnews). Η νέα «κάθοδος» του κ. Τσίπρα στον λαό εντάσσεται προφανώς στην προσπάθεια του επικοινωνιακού του επιτελείου να αναστηλωθεί το «τραυματισμένο» λαϊκό του προφίλ και η εικόνα της άμεσης επικοινωνίας του με τους πολίτες.

«Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου», ήταν μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει με το που έφθασε στο δημαρχείο, υπογραμμίζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας.

 

Χωρίς σακάκι, λόγω ζέστης, ο Αλέξης Τσίπρας φθάνει στο δημαρχείο, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό. Αριστερά στη φωτογραφία ο Στέργιος Πιτσιόρλας / INTIMEnews

Στο προσκήνιο  τέθηκε και πάλι η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Νεωρίου, με τον Πρωθυπουργό να θυμίζει στους συνομιλητές του ότι είχε δεσμευτεί πως θα επισκεπτόταν το νησί και τα ναυπηγεία.

Όπως σημείωσε, πέρα από τη συμβολή του τουρισμού, η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας και στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προοπτική να εργάζονται στο ναυπηγεία 1.000 άτομα, από τα 300 που εργάζονται σήμερα.

«Στο ‘χα πει ότι θα γίνεις πρωθυπουργός»

Συνοδευόμενος από τους κ.κ. Παππά, Πιτσιόρλα, και Σαντορινιό, ο Πρωθυπουργός περπάτησε μέχρι το δημαρχιακό μέγαρο, όπου κατά γλαφυρή περιγραφή του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.

Ο… περίπατος είχε και μία από τις συνήθεις συζητήσεις με «εκπρόσωπο» της τρίτης ηλικίας: Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή της απεσταλμένης του κρατικού Πρακτορείου, ένας ηλικιωμένος πλησίασε τον κ. Τσίπρα και στον σύντομο διάλογο που είχαν, δεν του είπε κάτι για τις μειώσεις στις συντάξεις, απλά του θύμισε ότι κατά την επίσκεψή του πριν από πέντε χρόνια στη Σύρο, όταν ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του είχε πει ότι θα γινόταν πρωθυπουργός!

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης Τσίπρα στο νησί των Κυκλάδων ήταν τα Ναυπηγεία, στο Νεώριο, όπου τον υποδέχθηκαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι (φωτογραφίες κάτω από INTIMEnews), εκ των οποίων κάποιοι όπως μας μεταφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανώς συγκινημένοι για την επαναλειτουργία της μονάδας…

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, αφού χαρακτήρισε  συγκινητική την υποδοχή της οποίας έτυχε από τους εργαζόμενους, τόνισε ότι πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι οι δουλειές, οι αξιοπρεπείς δουλειές, όπως είπε με έμφαση.

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να κερδίσει ο κόσμος του μόχθου αυτά που έχασε και αναφέρθηκε στην απόφαση να στηριχθούν οι υγιείς προσπάθειες. Για αυτό, όπως είπε, επέλεξε να έρθει στη Σύρο, μετά τα μνημόνια.

«Επέλεξα η πρώτη πολιτική παρέμβασή μου μετά τα μνημόνια, να γίνει από δω, έχοντας απέναντί μου εσάς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας», ανέφερε εμφατικά ο κ. Τσίπρας για να στείλει στη συνέχεια και το προεκλογικό του μήνυμα:

«Δεν ξεχνάμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε από πού ερχόμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ούτε ποιους εκπροσωπούμε και ούτε ποιους θέλουμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής την επόμενη μέρα. Τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς».

Απάντηση Μητσοτάκη στον Πρωθυπουργό

«Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες. Δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της Ελλάδας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στα όσα είπε στη Σύρο ο Πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Ζάκυνθο όπου πραγματοποιεί περιοδεία, σημείωσε πως ο Αλέξης  Τσίπρας είναι αυτός που έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο αφού υπέγραψε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ .

Και σήμερα, πρόσθεσε, «έχει το θράσος σήμερα να διαφημίζει έξοδο από τα μνημόνια όταν είναι αυτός ο οποίος έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα και όταν είναι αυτός ο οποίος έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου».

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση, χρειάζεται ενωμένη να μπορέσει να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και αλληλεγγύη», ανέφερε στη δήλωσή του από τη Ζάκυνθο ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΚΕ: Ψεύτικες υποσχέσεις, όπως η έξοδος από τα μνημόνια

«H υπόσχεση του κ. Τσίπρα για τη δημιουργία στο Νεώριο 1.000 θέσεων εργασίας είναι τόσο ψεύτικη, όσο και η έξοδος από τα μνημόνια», παρατήρησε χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Το μόνο που προβλέπει το ‘σχέδιο εξυγίανσης’ των νέων ιδιοκτητών είναι η καταβολή των δεδουλευμένων (την οποία μόνο το ΚΚΕ απαιτούσε και διεκδικούσε) και αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται η συνεχής αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Για θέσεις εργασίας, για μισθούς και το εργασιακό καθεστώς δεν προβλέπει τίποτα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Όσο κι αν προσπάθησε σήμερα ο κ. Τσίπρας για την “επανεκκίνηση του φιλολαϊκού του προφίλ”, ο λαός έχει δει το πραγματικό του πρόσωπο», προσθέτει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο Νεώριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...