722
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «One Talk» με τον Τάκη Χατζή | YouTube/One

Ο Κασσελάκης λέει τώρα ότι μπορεί να καταθέσει «πόθεν έσχες» ως τις 30 Ιουνίου, μετά δηλαδή τις ευρωεκλογές!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 10:05
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «One Talk» με τον Τάκη Χατζή
|YouTube/One

Ο Κασσελάκης λέει τώρα ότι μπορεί να καταθέσει «πόθεν έσχες» ως τις 30 Ιουνίου, μετά δηλαδή τις ευρωεκλογές!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 10:05

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, προτού δηλαδή μπει στο πλατό του καναλιού One, o Στέφανος Κασσελάκης έλεγε ότι θα καταθέσει το πολυσυζητημένο πλέον «πόθεν έσχες» του πριν τις ευρωεκλογές –υπήρχε, ως γνωστόν, ένα θέμα με τις εταιρείες του στο εξωτερικό, αλλά και τις εν γένει επιχειρηματικές δραστηριότητές του εκτός Ελλάδας, και όταν είχε ρωτηθεί σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο, σε εκείνη την περιβόητη πια συνέντευξη στο Mega όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε το πανάκριβο σπίτι του στο Κολωνάκι, είχε απαντήσει με το αμίμητο «δεν είσαι λογιστής μου, δεν θα σου απαντήσω».

Αλλά, μέχρι και την Πέμπτη, σε όλες τις συνεντεύξεις του (ακόμα και σε αυτή στο φιλικό πάνελ του Action24 το βράδυ της Τετάρτης) έλεγε ότι θα καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης το αργότερο ως τις 9 Ιουνίου.

Ομως ξαφνικά άλλαξε: μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή, «One Talk», το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για υποχρέωσή του να καταθέσει «πόθεν έσχες» ως τις 30 Ιουνίου, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές…

Φυσικά, στη συνέντευξη που έδωσε στο One, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι το όλο θέμα ανακινείται σκοπίμως από τη ΝΔ, επέμεινε ότι είναι πρότυπο επιχειρηματικότητας και επιστράτευσε το γνωστό και βολικό επιχείρημα περί «λάσπης» κλπ. Αλλά το θέμα παραμένει: γιατί δεν έχει καταθέσει «πόθεν έσχες» ως πολιτικός αρχηγός και γιατί τώρα, αντί της προθεσμίας που ο ίδιος είχε θέσει στον εαυτό του, για πριν τις ευρωεκλογές, ξαφνικά μιλάει για υποχρέωσή του ως τις 30 Ιουνίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές;

Η λογική της κατάθεσης του «πόθεν έσχες» πριν τις ευρωεκλογές υπηρετούσε την ανάγκη τού να ξέρουν οι ψηφοφόροι με ποιον ακριβώς έχουν να κάνουν –άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια αναπάντητα ερωτήματα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τη σταδιοδρομία του στο εξωτερικό. Τώρα όμως ο κ. Κασσελάκης μοιάζει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαντλήσει την προθεσμία που του παρέχει ο νόμος, προσπερνώντας την ευρωκάλπη.

Ο διάλογος του κ. Κασσελάκη με τον κ. Χατζή, αποκαλυπτικός της υπεκφυγής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Τάκης Χατζής: «Μεταξύ μας τώρα, εσείς γιατί δεν δίνετε το πόθεν έσχες να τελειώνουμε μ’ αυτή τη συζήτηση και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να πάμε παρακάτω;»

Στ. Κασσελάκης: «Θα το δώσω».

Τ.Χ.: «Είπατε πριν από τις εκλογές και του συζύγου σας, να τελειώνει αυτή η παραφιλολογία, να τελειώνουμε δηλαδή»…

Στ. Κ.: «Είναι παραφιλολογία αυτή, που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία, για ποιο λόγο: Επειδή δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιος Έλληνας μπορεί να διαπρέψει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στη χώρα του να συνεισφέρει. Η δική μου πορεία στον ιδιωτικό τομέα είναι μια πάρα πολύ καλή πορεία. Είμαστε σε μια χώρα εδώ πέρα που όντως έχει μια μεγάλη βάση στη ναυτιλία. Και πρέπει να την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού τη ναυτιλία.

»Αντί να βγάζουν λάσπες τα media που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, γιατί δεν ρωτάει τον κόσμο της ναυτιλίας να δει εάν το δείγμα γραφής που έχω είναι θετικό; Είναι απ’ τα καλύτερα που υπάρχουν στη ναυτιλία η επένδυση την οποία έκανα, πώς τη διαχειρίστηκα…»

Τ. Χ.: : «Μα δεν σας είπα κάτι τέτοιο…»

Στ. Κ.: «Σας λέω για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία ήθελε να δημιουργήσει το θέμα. Διότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό εγώ να είμαι απατεώνας σαν όλους τους άλλους».

Τ.Χ.: «Τώρα με συγχωρείτε, μη μου τα λέτε εδώ αυτά».

Στ. Κ.: «Δεν τα λέω σ’ εσάς, σας λέω ποια η στρατηγική τους. Η στρατηγική τους είναι να φανεί ότι υγιής επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει, ότι όλοι το ίδιο είναι, άρα δεν θ’ αλλάξει τίποτα. Όχι. Υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα…»

Τ. Χ.: «Και δεν τους δίνετε το πόθεν έσχες. Να τελειώσει μ’ αυτούς, σας είπα ο έρμος, δε σας είπα κάτι άλλο. Λέω: γιατί δεν το δίνετε να ησυχάσουμε απ’ αυτή τη συζήτηση;»

Στ. Κ.: «Να το δώσω, αλλά με ρωτάτε αυτή τη στιγμή για ένα πόθεν έσχες το οποίο οφείλω να το δώσω μέχρι 30 Ιουνίου. Δεν οφείλω να το δώσω τώρα».

Τ.Χ.: «Όχι, εσείς ξέρετε».

ΣΤ. Κ.: «Σας λέω, 30 Ιουνίου. Και η ίδια η Νέα Δημοκρατία το έκανε θέμα αυτό προεκλογικό. Τηρώ τον νόμο. Η ίδια το έκανε προεκλογικό ζήτημα. Γιατί; Για να προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο Στέφανος δεν είναι εντάξει, ότι το τζάκι Μητσοτάκη, που κληρονόμησε το όνομα και τόσα πράγματα, είναι στο τέλος της ημέρας παρόμοιο με τον άλλον, δεν πέτυχε με την αξία του. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...