477
| Getty / Creative Protagon

Ο Γούντι Αλεν υπονοεί –ξανά– ότι αποσύρεται  

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 10:27
|Getty / Creative Protagon

Ο Γούντι Αλεν υπονοεί –ξανά– ότι αποσύρεται  

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2024, 10:27

Ο Γούντι Aλεν υπαινίχθηκε για άλλη μια φορά την oριστική αποχώρησή του από τον κινηματογράφο, λέγοντας ότι δεν ξέρει αν θα γυρίσει άλλη ταινία μετά την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης δουλειάς του στις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του, στο Air Mail, ο 88χρονος, σήμερα, σκηνοθέτης ρωτήθηκε αν το γαλλόφωνο ερωτικό θρίλερ «Coup de Chance» θα ήταν η τελευταία ταινία του.

«Είμαι αναποφάσιστος», απάντησε ο Αλεν, σύμφωνα με τον Guardian. «Δεν θέλω να αρχίσω πάλι να ψάχνω χρήματα. Είναι μια επίπονη διαδικασία. Αλλά αν κάποιος εμφανιστεί και πει ότι θέλει να στηρίξει την ταινία, τότε θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Μάλλον δεν θα είχα τη δύναμη να πω όχι, γιατί έχω τόσο πολλές ιδέες».

Το «Coup de Chance» είναι η 50ή μεγάλου μήκους ταινία του Αλεν και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες ώσπου να φτάσει στις αίθουσες των ΗΠΑ, μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2023, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Ο Αλεν έχει ουσιαστικά διαγραφεί από το Χόλιγουντ μετά τους ισχυρισμούς ότι επιτέθηκε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, το 1992. Ο Αλεν, ο οποίος είχε ερευνηθεί από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, είχε εξεταστεί από την κλινική σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του Νοσοκομείου Yale New Haven και το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης και απαλλάχθηκε και στις δύο περιπτώσεις, υποστηρίζει σταθερά ότι είναι αθώος.

Επειτα από μήνες καθυστερήσεων και λαθραίων προβολών, το «Coup de Chance» κυκλοφόρησε τελικά στις ΗΠΑ στις 5 Απριλίου. «Δεν έχει σημασία για μένα αν θα διανεμηθεί εδώ (στις ΗΠΑ) ή όχι», είπε ο Αλεν στην Air Mail. «Μόλις φτιάξω μια ταινία, δεν ακολουθώ πια την πορεία της. Η διανομή δεν είναι πια αυτό που ήταν».

Ο σκηνοθέτης είπε ότι η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του «Ο νευρικός εραστής» έπαιξε «λίγο περισσότερο από έναν χρόνο» στους κινηματογράφους όταν κυκλοφόρησε το 1977. «Τώρα η διανομή είναι δύο εβδομάδες προβολής σε έναν κινηματογράφο» είπε. «Ολη η βιομηχανία έχει αλλάξει – και όχι με ελκυστικό τρόπο. Ολος ο ρομαντισμός έχει χαθεί από τη δημιουργία ταινιών».

Ο Αλεν έχει πει παρόμοια πράγματα στο παρελθόν: Το 2022, είπε στον Αλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Instagram, ότι «η μεγάλη συγκίνηση έχει φύγει» από τη δημιουργία ταινιών, λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Την ίδια χρονιά, μια ισπανική εφημερίδα ανέφερε ότι θα επικεντρωνόταν πλέον στη συγγραφή και όχι στη δημιουργία ταινιών, πυροδοτώντας φήμες για την απομάκρυνσή του από τον κινηματογράφο, αν και αργότερα ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

«Ο Γούντι Αλεν δεν είπε ποτέ ότι θα αποσυρθεί», ανέφερε μια δήλωση του εκπροσώπου του εκείνη την εποχή. «Είπε ότι σκεφτόταν να μην κάνει ταινίες, καθώς το να κάνει ταινίες που πηγαίνουν κατευθείαν ή πολύ γρήγορα σε πλατφόρμες ροής δεν είναι τόσο ευχάριστο για αυτόν».

Σε συνέντευξή της στους New York Times πριν από λίγες ημέρες, πάντως, η αδελφή του και παραγωγός Λέτι Αρονσον είπε ότι μια νέα ταινία «βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης» και ότι ο Αλεν «εργάζεται πάνω σε ένα σενάριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...