361
Ο κατηγορούμενος, αριστερά, σε παλαιότερη μεταγωγή του στο δικαστήριο | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο «δρ Θάνατος» ισχυριζόταν ότι «δούλευε στην κλινική όπου νοσηλευόταν ο Σουμάχερ»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 17:28
Ο κατηγορούμενος, αριστερά, σε παλαιότερη μεταγωγή του στο δικαστήριο
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο «δρ Θάνατος» ισχυριζόταν ότι «δούλευε στην κλινική όπου νοσηλευόταν ο Σουμάχερ»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 17:28

Πίστεψαν μέσα στην απελπισία τους, για την τύχη της καρκινοπαθούς κόρης τους, στις υποσχέσεις του «διακεκριμένου ογκολόγου» με τις «πρωτοποριακές θεραπείες», αλλά αυτές την έστειλαν στον θάνατο.

Αυτό κατέθεσε και ο πατέρας της 14χρονης, ένα από τα θύματα του «dr Kontos», η δίκη του οποίου συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ).

«Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν από την έγκριση» ανέφερε ο πατέρας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο «Dr Kontos» τούς απέσπασε ποσό 19.500 ευρώ  μόνο για τα «πρωτοποριακά φάρμακα του». Τα χρήματα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, τα ζητούσε μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου».

Ο πατέρας του κοριτσιού πρόσθεσε: «Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά, είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό.

»Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή μαζί του ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού”. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κόντο και κλείνοντας το τηλέφωνο, μου λέει φωνάζοντας: “Πού τον βρήκες αυτόν το δολοφόνο;”».

Πρόσθεσε ακόμη ο πατέρας της 14χρονης, όπως νωρίτερα και η μητέρα του κοριτσιού, ότι στην αρχή της «θεραπείας» τού δήθεν κορυφαίου ογκολόγου, η ασθενής έδειξε σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που τους ενθουσίασε, πείθοντάς τους ότι είχαν βρει τον κατάλληλο γιατρό για το παιδί τους.

Ανέφερε μάλιστα ο μάρτυρας ότι ο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, τους είχε πει πως εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας όπου νοσηλευόταν ο Μίχαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του.

Η 14χρονη και το 16χρονο αγόρι, οι καταθέσεις των γονιών του οποίου προηγήθηκαν στο δικαστήριο, είναι τα νεαρότερα θύματα που κατέληξαν εν μέσω των «θεραπειών» του ψευτογιατρού, ο οποίος δικάζεται με άλλους 16 κατηγορούμενους, γιατρούς, κλινικάρχες, για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...