1098
Ο «δρ Θάνατος» σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του | ΙΝΤΙΜΕnews

Επικίνδυνος τραγέλαφος: Ο «δρ Θάνατος» πήγε με κορονοϊό στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 14:07
Ο «δρ Θάνατος» σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επικίνδυνος τραγέλαφος: Ο «δρ Θάνατος» πήγε με κορονοϊό στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 14:07

Πρώτα επικαλέστηκε εισαγωγή στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω κορονοϊού για να μπλοκάρει τη δίκη του (εδώ) και την Τρίτη εμφανίστηκε, σπάζοντας την καραντίνα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προκειμένου, όπως είπαν οι συνήγοροί του, να έχει αυτοπρόσωπη παρουσία!

Ο λόγος για τον Nικόλαο Κοντοστάθη (dr Kontos), κατηγορούμενο για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, που ξαφνικά αποφάσισε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, έχοντας  λάβει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» στις 28 Νοεμβρίου.

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;

Συνήγορος υπεράσπισης: Εχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον «Ευαγγελισμό». Ελαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.

Ακροατήριο: Και γιατί είναι εδώ;

Εισαγγελέας: Αρα παραβιάζεται η καραντίνα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο «Κορυδαλλός» διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρους τους, να αποχωρήσει από το δικαστήριο, δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία.

Ετερη συνήγορος υπεράσπισης: Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό, διατάσσεται η πρόεδρος της δίκης.

«Ηθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο»

Ο κατηγορούμενος αποχώρησε τελικά από το δικαστήριο και εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του, το ερώτημα όμως είναι πώς επετράπη σε έναν κρατούμενο που έχει νοσήσει με Covid-19 να μεταχθεί από τις φυλακές στο δικαστήριο, ποιοι τον συνόδευσαν, ποια μέτρα -και αν- τηρήθηκαν.

Για μία ακόμη φορά ωστόσο «καταπέλτης» για τον «δρ Θάνατο» ήταν η κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα στη δίκη, της μητέρας της 14χρονης Δέσποινας, του κοριτσιού που διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2017, με τους οι γονείς της να έχουν εμπιστευτεί τη «θεραπεία» της στον dr Kontos.

«Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατήσει τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι συγγνώμη…», ανέφερε συντετριμμένη η μητέρα του κοριτσιού.

Οπως είπε, η σύσταση για τον «δρα Θάνατο» ήρθε από άλλη οικογένεια, που επίσης είχε πέσει θύμα του.

Τους υποσχέθηκε ότι αν η 14χρονη ακολουθούσε τη δική του θεραπεία, θα πήγαινε σε λίγους μήνες για… μπάνιο με τις φίλες της…

«Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω στο παιδί μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Αυτό το τέρας δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μη γίνετε έρμαια στα χέρια του», ανέφερε μεταξύ άλλων η μάνα που προσθεσε στην κατάθεσή της:

«Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είμαι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πώς ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί, γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς τον χρόνο και εκείνοι (οι άλλοι γιατροί) θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε «αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα, πρέπει να τα κάνει όλα αυτά».

»Όταν το παιδί είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο, μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο…

»Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιό του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, “ορίστε, επιβεβαιώνεται η θεραπεία”.

»Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού σε συγκεκριμένο κέντρο για μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε ένα γιατρό. Εκεί ο σύζυγός μου αναζητά τον γιατρό και του είπε ότι “ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο” και εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά. Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό.

»Ο γιατρός είπε στον σύζυγό μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».

«Μη φοβού»

Οταν το ίδιο το κορίτσι τον ρώτησε εάν θα γίνει καλά, εκείνος του απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία, την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Τους έλεγε ότι όγκος μαραίνονταν, οι εξετάσεις όμως έδειχναν ότι μεγάλωνε. «Τον πήρε ο σύζυγός μου και το ανέφερε και εκείνος απάντησε ότι ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε», δήλωσε στο δικαστήριο η μητέρα της Δέσποινας και τους ζήτησε 19.500 ευρώ για τα… έλαια και τα αποστάγματα κάνναβης της εναλλακτικής θεραπείας του.

«Εφτασε το τέρας να δίνει 4 λασίξ χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε “μη φοβού, παρενέργειες είναι”. Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο. Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει, θα καθυστερήσω, θα πεθάνει…

»Ηρθαμε με c130 στο Αγλαΐα Κυριακού (η οικογένεια μένει σε νησί) και το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση. Είδε τη μαγνητική άλλος γιατρός και μας είπε: “υπάρχει ένας τεράστιος όγκος”. Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο “Σας παρακαλώ, κύριε, έχουμε άλλη άποψη”. Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγός μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με τον γιατρό. Έπειτα από δύο ημέρες, ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος».

«Ηρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε “τους αστέρες τού Αγλαΐα Κυριακού”. Εμείς, φυσικά, δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή». Λίγες ημέρες αργότερα, είπε ότι χτύπησε στην Ιταλία και δεν μπορεί πλέον να χειρουργήσει…» διηγήθηκε για τη συμπεριφορά του dr Kontos η μητέρα της Δέσποινας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...