298
O Τζο Μπάιντεν φορούσε τα αθλητικά του παπούτσια, στον Λευκό Οίκο, στις 13 Μαρτίου | REUTERS/ CreativeProtagon

Ο Μπάιντεν στυλάτος (από ανάγκη) με κοστούμι, γραβάτα και αθλητικά παπούτσια

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 18:40
O Τζο Μπάιντεν φορούσε τα αθλητικά του παπούτσια, στον Λευκό Οίκο, στις 13 Μαρτίου
|REUTERS/ CreativeProtagon

Ο Μπάιντεν στυλάτος (από ανάγκη) με κοστούμι, γραβάτα και αθλητικά παπούτσια

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 18:40

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να παρακολουθεί τις πασαρέλες του Μιλάνου και του Παρισιού: ένα κομψό κοστούμι που συνοδεύεται όχι από τα κλασικά ανδρικά παπούτσια τύπου Oxford, αλλά με ένα αθλητικό παπούτσι περιπάτου, είναι μια τάση που προωθούν εδώ και λίγο καιρό οι μόδιστροι.

Ο 81χρονος πρόεδρος έχει φορέσει αρκετές φορές τελευταία, τα αθλητικά παπούτσια Hoka Transport με κοστούμι, πουκάμισο και γραβάτα.

Αν και ο συνδυασμός είναι λίγο περίεργος, όπως σημειώνει η Telegraph, για έναν από τους ισχυρότερους άνδρες του κόσμου, έχει γίνει πλέον αποδεκτός σε πολλούς χώρους όπου πριν λίγα χρόνια θα θεωρούνταν απαγορευτικός.

Το μοντέλο που διάλεξε ο Μπάιντεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό και άνετο, αν και μάλλον ογκώδες και σίγουρα όχι από τα πιο «κομψά» αθλητικά παπούτσια που κυκλοφορούν.

Πρόκειται για ένα μοντέλο της εταιρείας Hoka με έδρα την Καλιφόρνια, τα παπούτσια της οποίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Χόλιγουντ, που είναι κατάλληλο για περπάτημα και τμήμα του αποτελείται από ένα ανθεκτικό ύφασμα. Κοστίζει 140-150 ευρώ.

Καθώς ο Μπάιντεν βρίσκεται εν μέσω μίας κουραστικής και πολύμηνης προεκλογικής εκστρατείας, ασκώντας παράλληλα τα προεδρικά του καθήκοντα, φαίνεται πως στρέφεται σε πιο αναπαυτικά και ασφαλή υποδήματα.

Τα αθλητικά παπούτσια τυχαίνει επίσης να συμβαδίζουν στιλιστικά με την τάση «Gorpcore» που έχει υιοθετηθεί από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες μόδας παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Το συνθετικό «gorp» προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Good Old Raisins & Peanuts, («παλιές καλές σταφίδες και φυστίκια», μείγμα που συνηθίζουν να τρώνε όσοι περπατούν για χιλιόμετρα στην εξοχή για να παίρνουν ενέργεια).

Τα παπούτσια αυτά έγιναν μόδα από την Γενιά Ζ γύρω στο 2017 και παραμένουν δημοφιλή, αν και όχι με κοστούμι, αλλά με «casual» ρούχα.

Ο συντάκτης της Telegraph σημειώνει ότι υπάρχει και ένας ακόμα λόγος, εκτός από την υγεία του, που ο αμερικανός πρόεδρος στράφηκε σε αυτά τα παπούτσια: να κερδίσει τις ψήφους των νέων, με ένα πιο νεανικό ντύσιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...