309
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος | ΙΝΤΙΜΕnews

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρών στη συζήτηση για τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τα κράτη της Β. Αφρικής

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 12:39
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
|ΙΝΤΙΜΕnews

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρών στη συζήτηση για τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τα κράτη της Β. Αφρικής

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 12:39

Στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ), συμμετείχε την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης η συνεργασία της Συμμαχίας με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής (Middle East North Africa – MENA/  στη σκιά της δήλωσης Στόλντενμπεργκ για τη στήριξη Συμμαχίας στην κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Φαγιέζ αλ Σαράζ στη Λιβύη).

Συζητήθηκε επίσης, η επιχειρησιακή σχεδίαση της Συμμαχίας, καθώς και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Ο στρατηγός Φλώρος στην τοποθέτησή του, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους ομόλογούς του για τις απώλειές τους λόγω της πανδημίας καθώς και στον καναδό και στον κροάτη αρχηγό ΓΕΕΔ για τα πρόσφατα ατυχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών τους.

Με τις παρεμβάσεις του ο Α/ΓΕΕΘΑ ανέδειξε την προσφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ με την ανάληψη της διοίκησης του εφεδρικού Τάγματος της KFOR, την αστυνόμευση του Εναερίου Χώρου της Αλβανίας, της Βορείου Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο του Air Policing, καθώς και την έκτακτη κάλυψη του επιχειρησιακού κενού στην Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG 2), με τη διάθεση ναρκοθηρευτικού πλοίου.

Όσον αφορά την πανδημία COVID-19, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  επεσήμανε την επιτυχία με την οποία η χώρα μας την αντιμετώπισε -λαμβάνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα- περιορίζοντας τις συνέπειες στον πληθυσμό στο ελάχιστο δυνατό, με τη συμβολή στην εθνική προσπάθεια και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επίσης κατέγραψαν εντυπωσιακά μικρούς αριθμούς κρουσμάτων σε σχέση με τη δύναμή τους, αλλά και τη συνδρομή τους στην κοινή αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Τέλος, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της δράσης της Συμμαχίας στο Αιγαίο με την επιχείρηση «AEGEAN ACTIVITY» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα προσφέροντα δυνάμεις κράτη – μέλη και ειδικά στη Γερμανία και προέτρεψε τους ομολόγους του για μεγαλύτερη συνεισφορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...